Blog: Lobke’s shoot in Amsterdam

Examenfeestjes, shooten in de straten van Amsterdam, meetings en insecten illustraties.

Examenfeestjes, shooten in de straten van Amsterdam, meetings en insecten illustraties.

Diploma in de pocket en de eerste twee weken als fulltime fotograaf zijn achter de rug, woehoe!

De week begon met meetings. Deze stonden op de tropisch warme dagen gepland, dus ik kon even 'genieten' van de sauna in de trein. Ik was op weg naar een afspraak op het Elite MM hoofdkantoor en vervolgens ging ik langs de Fashionmilk-redactie! 

Ik was iets te vroeg en gebruikte deze tijd om even af te koelen met een ijsje in het park. Jummm! Om 14.00 stapte ik het hoofdkantoor binnen. Ik bekeek de collectie van magazinecovers op de muren en een kwartiertje later begon de bespreking van de Elite Model Look 2013. Deze zal in augustus gaan beginnen. Hierover zal ik uitgebreid verslag doen!

De wachtkamer van Elite

Ik ontmoette de redacteur van Fashionmilk.com Bianca Toeps, een hele aardige spontane meid. De redactie was veel kleiner dan verwacht, met z'n drieën krijgen ze het voor elkaar om een succesvolle modellenblog te onderhouden. Binnenkort zullen jullie ook wat van mij zien op Fashionmilk, YAY!

Ik had deze week ook een coole streetstyle shoot in de straten van Amsterdam. De styling en visagie werd gedaan in studio 13. Er waren veel modellen en weinig fotografen aanwezig in de studio, dus ik hoefde niet lang te wachten voordat er een model klaar stond. Het weer was eigenlijk iets te zonnig voor de sfeer die ik wilde neerzetten, dus ik fotografeerde grotendeels in de steegjes met schaduw. De precieze locaties waren niet van de voren uitgezocht, dus ik liep steeds met een model een rondje en stopte op mooie plekken. Tja, soms werden we even opgehouden door mensen die voor de foto liepen of auto's die wilde dat we aan de kant gingen, maar dit zorgde wel voor de ultieme streetstyle sfeer.

Daarna volgde een stel photoshop-marathon dagen en dit is het resultaat:

Photography: Lobke Leijser
Models: Forrest@ Alpha MM, Daphne@ Fresh MM
Styling: Yannick Kranstrauber
Make-up: Ashley Hawkyard, Saray Verlinden @ Inglot Cosmetics

Afgelopen zaterdag en zondag werkte ik met hetzelfde team. Zaterdag hadden we een shoot voor de Make-up Awards. Het thema van 2013 is Future Galaxy en rond dit thema werd een unieke visagie en styling bedacht. Het resultaat en de backstage foto's zijn nog top secret. Dus daar kan ik jullie helaas nog niets van laten zien… 

De volgende dag werkte ik met het team aan een ander concept. Mijn modellenvriendinnetje Esmee van Zeeventer kwam gezellig mee. Aan dit project zullen als final touch insectenillustraties worden toegevoegd door illustrator Joelle Boers. 

Vanavond heb ik weer een examenfeest, partytime

Liefs,

Lobke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen