London baby! Marije ging in de meivakantie naar Londen en bracht voor jou de leukste tips mee terug! Lees hier haar verslag!

Ik keek er al een tijdje naar uit, maar eindelijk was het zover. In de meivakantie ging ik naar een van de grootste modesteden van Europa: Londen. Wat ik meteen heb uitgeroepen tot de beste shopstad. Geweldige winkels, leuke sfeer en goedgeklede jongeren. Lees hier over mijn favoriete hotspots!

Dag 1. Mijn zus en ik hebben altijd een tactiek. We sturen onze ouders naar een oude historische kerk en zelf slaan we onze slag in het hartje van het stadje. Wat betekent: bruisende mensenmassa’s, volle shoppingbags en de geur van nieuwe aankopen. Zo hebben beide kanten van de familie een leuke dag! Gelijk zijn we naar Oxford Street gegaan, de hoofdstraat van Londen. Alle grote winkelketens kun je hier vinden.

Mijn favorieten: Supertrash en Urban Outfitters en de niet te vergeten Primark!

Op straat spotte ik meteen dit Londense meisje met een geweldige smaak.

Dag 2. Tweede dag in Londen, de hoofdstraat heb ik nu wel gezien, op naar de hippe buitenwijkjes! We nemen de underground (Londense metro) naar de wijk Shoreditch.

Iedere kunstenaar heeft daar zijn stekkie en als je goed zoekt, kom je overal wel leuke galerijen tegen. De bekendste straat is Bricklane, waar je heerlijke Indiase eettentjes hebt, of wat mijn vader altijd zegt; de hete sudderende vreetwereld.

Ook struikel je er over de vintagewinkeltjes. Rockit is een van de beste, en het schijnt dat zelfs Marc Jacobs daar inspiratie opdoet! Zeker een aanrader!

Ook staan de muren van Shoreditch vol met graffiti. De mooiste vond ik toch wel de reusachtige egel.

Dag 3. We gaan de extremere kant op vandaag. Op het programma staat namelijk de Camden Market. Een markt waar je elke kledingstijl tegenkomt. We zijn er zeker een hele dag gebleven, en nog steeds hebben we niet elk hoekje van de markt kunnen verkennen.
Er is zoveel te zien! Overal om je heen zie je Dr. Martens, piercing/tatoeageshops en maffe kraampjes.

Dag 4. De laatste dag hebben we besteed aan culturele uitstapjes. Op onze to-do-list stonden Tate Modern & het British Museum. (Wat mij betreft niet de grootste aanraders..).

Op het einde van de dag nog enorm gestrest om ons vliegtuig te halen, omdat we in een enorme file kwamen te staan. Jammer genoeg kwamen we net op het nippertje aan, want ik had best nog wel een dagje langer willen blijven 😉 .