Marije heeft al een tijdje last van een obsessie.. She loooooves magazines!

Mijn liefde voor bepaalde voorwerpen neemt soms obsessieve vormen aan. Neem mijn voorliefde voor magazines.

Het begon al toen ik een klein meisje was. Elke zaterdag was het met mijn zus vechten wie de CosmoGIRL! het eerste mocht lezen. Had ik hem eindelijk in mijn handen dan moest ik werkelijk elk lettertje lezen en elk plaatje werd grondig geïnspecteerd.

Naast de CosmoGIRL! ben ik ook helemaal gek op buitenlandse magazines. Zoals de Lula, I-D, Love Magazine, Vogue, Purple, ga zo maar door! Deze zijn meestal wat onbekender onder de jeugd, maar heel beroemd onder de designers, kunstenaars en hippe modeliefhebbers.

Elke vakantie sleur ik weer een stapel mee naar huis. Soms sleep ik door de stad met hele boekwerken, zo dik zijn ze! Elke keer verklaren mijn ouders me weer voor gek, maar ik kan de verleiding gewoon niet weerstaan..

Zo was ik vorige zomer op vakantie in Italië en heb ik een hele stapel Italien Vogue’s meegenomen. Natuurlijk hartstikke onleesbaar, maar daar gaat het mij niet om. Zulke revolutionaire tijdschriften moet je gewoon in je huis hebben liggen!

Een ander tijdschrift waar ik al zo’n 5 jaar op aas is de ILOVFAKE Magazine. Elke maand struinde ik internet af, maar nergens vond ik een winkel waar hij te koop was. Tot ik afgelopen week een tip doorkreeg van een ontwerpster die wel een adresje voor mij wist.

Dus toen ik laatst in Amsterdam was voor een casting had ik er werkelijk alles voor over om hem te vinden. Ik doorkruiste heel de stad en vervloekte mijn torenhoge hakken. Na een dik uur kwam ik eindelijk aan op mijn adresje, de SPRMRKT.

Een superhippe winkel waar ze merken als Rick Owens, Acne en Comme des Garçons verkopen (helaas wel voor meiden met een dikke portemonnee dus!).

En daar lag mijn pareltje dan. Een torenhoge stapel vol met ILOVEFAKE’S! Ik pinkte nog net geen traantje weg.. 😉

Lots of love,

Marije