Vera heeft voor meiden met een donkere huid een aantal tips om de juiste make-up te shoppen!

Bij make-up is er één territorium voor mij onbekend. Blush, dat snap ik. Net zoals oogschaduw en al die andere fijne producten. Waar ik niet zo thuis in ben als het blonde zusje van sneeuwwitje is de donkere huid. Huid als chocolade, als bruine basterdsuiker of als coca-cola snoepjes.

Dat het als brown skin honey moeilijker is om make-up te vinden had ik al door. Daarom heb ik de nodige research gedaan en heb ik voor alle chocolade schoonheden opgezocht waar je terecht kunt voor fijne cosmetica.

MAC make-up heeft een heleboel kleuren foundations en concealer, er zit waarschijnlijk ook wel een goede tint voor jou bij. Slaag je daar niet, neem dan ook gerust eens een kijkje bij Makeup Forever, Sephora, Bobbi Brown, Black Opal en Black-up.

Die laatste drie merken hebben naast foundation nog meer producten die voor donkere huiden fijn werken. Zo kun je bij hen ook terecht voor perfecte kleur blushes en oogschaduws. Boven je budget? Zoek dan online of in de afrowinkel naar make-up van Sleek (ik schrijf er regelmatig over). Al deze cosmetica is speciaal voor de donkere en Aziatische huid gemaakt en goed betaalbaar.

Dankzij jullie hulp op Twitter kwam ik erachter dat er ook nog een gokje te wagen valt bij Hema (de donkerste kleur foundation is voor meiden met een lichtere, getinte huid geschikt) en de donkere oogschaduws van Catrice blijken ook goed te werken op de donkerdere huid.

Meiden met donkere huidjes, ik hoor graag waar jullie nog meer make-up shoppen. Laat al je tips hieronder achter!

Liefs,