Vraag het je vriendje, beste vriend of broer en hij zal zeggen dat hij zo min mogelijk make-up bij een meisje het mooist vindt. Dat weten we nou wel, toch?

Nou zit het alleen zo dat jongens niet goed door hebben wat wel en wat geen make-up is. Dat jij die eindeloos lange wimpers met een beetje hulp van Max Factor hebt gekregen, weet ik hij niet. Die pukkel die vanmorgen nog op je kin zat en nu is verdwenen? Hij merkt het niet op.

Natuurlijk zijn niet alle jongens hetzelfde. Er zijn jongens die het geweldig vinden als een meisje met paarse oogschaduw over straat loopt. En hoewel mijn rode lippen echt niet bij alle jongens in de smaak vallen (ze vinden het toch snel te heftig en te opvallend) zijn er ook nog genoeg jongens die het wél mooi vinden. Kijk, die jongens mogen mij bellen!
Wil je het op safe spelen, wees dan niet bang foundation te gebruiken om je huid egaal te maken, (matte) bruine oogschaduw op je ogen voor wat diepte, afgemaakt met eyeliner en mascara om je ogen meer op te laten vallen. En zelfs een roze lipstick of lipgloss zijn waarschijnlijk wel naturel genoeg voor meneer. Maar overdrijf niet: plamuurlagen foundation, dikke strepen eyeliner en spinnenpoot mascara kunnen hem wél gaan opvallen. Hij is niet compleet achterlijk!

Doe vooral wat jij mooi vindt. Want als jij je goed voelt met regenboog kleuren oogschaduw dan moet de jongen die je leuk vindt, dat ook maar accepteren. Toch?

Wat voor make-up denk jij dat jongens nog meer mooi vinden?

Liefs, Vera