I <3 Terry...
Sommigen hebben een favoriete zanger of zangeres, sommigen hebben een lievelingsacteur.
Nee, dan moet je bij mij niet aankloppen! Ik heb alleen een lievelings fotograaf, zogehete; Terry Richardson. Een 46 jaar oude man met een onhandelbaar snorretje.
Hier een zelfportret van Terry met de een duimende hand van het Nederlandse model Marloes Horst. :

Hij is een van de grootste fotografen van Amerika en heeft iedere bekende celebrity of model al voor zijn lens gehad. Ook schiet hij regelmatig voor Vogue, Marc Jacobs, Yves Saint Laurent en hij heeft zelfs Obama zover gekregen!

Cover van ID-magazine met ‘onze’ Lara Stone:

Terry is niet een van de preutste fotografen. Zo krijgt hij veel slechte recensies omdat sommigen vinden dat hij net iets té ver gaat met zijn foto’s . Veel modellen staan vaak half naakt op de foto of in een sexistische pose. Ook beweren sommige modellen dat hij seksueel misbruik maakt van de vrouwen die hij fotografeert. Maar nooit is iets bewezen en wat op internet staat is natuurlijk ook niet altijd waar.

Zo vind ik dat hij wel altijd foto’s maakt waar je net iets langer naar moet kijken om hem te begrijpen. Ook bewerkt hij niet al zijn foto’s waardoor je niet een perfect gephotoshopt meisje te zien krijgt. Verder zijn veel van zijn foto’s meestal heel neutraal, zonder al te veel poespas.

Dit is natuurlijk een kleine greep uit zijn enorme verzameling foto’s . Zijn jullie toch nog benieuwd, dan is hier zijn site waar hij regelmatig nieuwe foto’s op post ;
Terry’s Diary

Liefs, Marije

Fotografie: Terry Richardson