Marije ging afgelopen weekend naar een expositie van Iris van Herpen en Azzedine Alaïa en keek haar ogen uit. Durf jij dit te dragen?

Durf jij dit te dragen?!

‘Expositie van Iris van Herpen en Azzedine Alaïa in het Groninger museum,’ las ik in de krant. Mijn hart sloeg een slag over en mijn ogen puilden uit (overdrijven mag). Ik ben namelijk al tijden fan van die twee ontwerpers.

Tot mijn geluk was ik dit weekend in Groningen voor een familieweekend. Zo had ik stiekem diep van binnen al een hele dagplanning beraamd. Ik wou er namelijk ontzettend graag heen. Toch had ik zo’n idee dat mijn hele familie daar niet echt voor in zou zijn. Tot mijn verbazing belde mijn oma dan ook enkele minuten later met hetzelfde idee. Mode zit dus wel echt in ons bloed 😉

De mannen lieten we maar thuis en zo maakten we er een meiden-modedagje van. Op hakken kwamen we binnen klakken en met de camera’s in de aanslag begonnen we onze tour.

Zelf geef ik de voorkeur aan Iris van Herpen. Ze staat bekend om haar opmerkelijke en unieke outfits. Alles heeft onnatuurlijke vormen en is handgemaakt. Je kunt wel zien dat de draagbaarheid van haar kleding niet haar belangrijkste uitgangspunt is! Ik vind het heel mooi dat ze out of the box denkt en niet alleen maar stoffen gebruikt.

Zelf zegt ze: ‘In mijn werk wil ik duidelijk maken dat mode een artistieke expressie is, het dragen van kunst. Ik zie het als mijn expressie van identiteit gecombineerd met verlangen, stemming en cultuur.’

Deze is mijn favoriet van Iris. Doet me erg denken aan een futuristische vlinder!

En dan deze! Het lijkt alsof er een enorme bak water op het model is gespat.

De collectie van Azzedine is iets minder vreemd. Hij gebruikt wat klassiekere vormen, en richt zich meer op het lichaam van de vrouw. Erg elegant, stijlvol en comfortabel. Het mooiste stuk van hem vind ik deze jas. Het lijkt bijna een schild van een krokodil op de rug! (Met mij op de achtergrond )

Ook deze vind ik heel mooi. Een soort barokmoderne jurk. De paarse achtergrond geeft ook een mooi contrast.

Benieuwd naar meer foto’s? Kijk dan op mijn blog: www.rosesparade.blogspot.com

Liefs,
Marije