Mijn haar moest worden geknipt, anders zou ik geen model kunnen worden. Daar kwam het zo ongeveer op neer toen ze mijn haar voor het eerst bij het modellenbureau zagen. Dus zat ik, drie weken later, bij de kapper en werd mijn haar geknipt door niemand minder dan Rob Peetoom.

Even voor de beeldvorming; Mijn glanzende, volle, steile haar kwam tot ver over mijn rug en ik was er heel blij mee. Mijn haar had ongeveer dezelfde lengte als dat van de winnares van afgelopen HNTM, Tamara. En ook bij mij rolden de tranen over mijn wangen toen Rob twintig centimeter van mijn haar af knipte.

Achteraf gezien ben ik heel erg blij met het resultaat en is mijn haar inderdaad gemakkelijker om mee te werken, maar op dat moment had ik het er wel even moeilijk mee.

In de loop der jaren is er zoveel met mijn haar gebeurd. Van steil haar tot kroeshaar, van ingevlochten zoals op de foto tot krullend voor een andere shoot. Tijdens iedere shoot werk ik weer met een andere haarstylist en elke stylist heeft zo zijn eigen werkwijze. Daardoor krijg ik steeds nieuwe tips om mijn haar zelf te doen. Al moet ik zeggen dat ik het nooit zo mooi krijg als wanneer zij het doen.

Deze week geef ik je een tip over hoe je je haar het best kan verzorgen. Ik vertel je er ook bij dat je, hoe goed je ook voor de ‘uitwendige mens’ zorgt, ook de ‘inwendige mens’ niet moet vergeten. Die twee zijn namelijk in mijn ogen onlosmakelijk van elkaar verbonden.

Daarmee wil ik zeggen dat je ook goed op je voeding moet letten. Je hebt bijvoorbeeld voldoende vitamine B en C nodig, want dat zorgt er onder andere voor dat je haar goed groeit en niet afbreekt. En een vetvrij dieet is ook niet goed, want dat kan dof haar veroorzaken.

Dit is iets wat ik vaak doe wanneer mijn haar veel te verduren heeft gehad en ik het er stralend en glanzend uit wil laten zien zonder dat ik naar de kapper hoef:

Doe olie in je haar voordat je gaat slapen, zodat het de hele nacht lekker kan intrekken. Denk hierbij aan olijfolie(dat ruikt niet heel lekker, maar werkt wel goed), amandelolie, kokosolie of tarwekiemolie. De volgende dag goed uitspoelen met een milde shampoo en je haar glanst en voelt heerlijk zacht aan.

Heb jij een goede, leuke, handige tip voor mij en de lezeressen van Cosmogirl.nl, post die dan onder mijn blog. De leukste tip wordt volgende week beloont met de heerlijke geur van BOSS ORANGE.

Er zit trouwens een mooi verhaal achter deze geur, want vanaf februari gaat BOSS ORANGE samenwerken met UNICEF. Doel van dit initiatief id om kansarme kinderen toegang te geven tot goed onderwijs, zoals jij en ik ook hebben gehad.

De focus van de samenwerking tussen BOSS ORANGE en UNICEF ligt op Madagaskar, een van de armste landen in Afrika. Met behulp van de opbrengst van BOSS ORANGE kan UNICEF blijven werken aan het verbeteren van de ontwikkeling van jonge kinderen. Hoe cool is dat?! Sienna Miller is samen met Orlando Bloom ambassadeur van BOSS ORANGE en deze mooie actie.

Liefs,
Marvy