Stampotjes en binnen sporten…

Alweer 2 weken voorbij  in het nieuwe jaar en op de een of andere manier voelt een nieuw jaar altijd ‘anders’.  Het geeft me nieuwe energie! Hebben jullie dat ook?

 

Aan goede voornemens doe ik echt niet; ik ga gewoon door met waar ik mee bezig ben. Ik  geniet  sowieso van iedere dag en zorg ervoor dat ik iedere dag m’n best doe. Dan heb je geen goede voornemens nodig.

Hoe het staat met sporten? In de winter heb ik dus echt geen zin om buiten te sporten, dus duik ik liever de sportschool in.

Ik heb serieus leuke sportoutfits gescoord. Zo heb ik dit broekje van H&M in verschillende kleuren gekocht. Ik heb ze wel een maat groter gekocht dan dat ik normaal gesproken heb, anders vind ik ze te kort.: 

Een merk dat ik nog niet kende; Röhnisch, daar heb ik deze legging van: 
 

En dit tennisjurkje van Adidas by Stella McCartney is ook echt te gek. Enige nadeel van het jurkje is dat er geen broekje in zit. Die moet je er dus bij kopen… 
 

 

Het hangt er vanaf welke sport ik uitoefen, maar voor het hardlopen, ren ik het liefst op Asics. En deze zien er toch best gezellig uit?!

 

En what about food? In de winter heb ik geen zin in ‘koud’ eten zoals salades etc, en veel meer trek in een lekker stamppotje. Speciaal voor jullie het recept van mijn boerenkoolstamppot:

Wat heb je nodig voor 4 pers:
500 gram aardappelen
500 gram boerenkool
200 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt
150 gram boter
Scheutje koffiemelk/sojamelk
1 ui
Eventueel 1 runderrookworst

Recept:

[1] Aardappels koken, boerenkool meekoken (ongeveer 20 min).
[2] Intussen gehakt in de koekenpan rullen met een grote klont roomboter, (ja, je leest het goed!), en de ui in kleine stukjes snijden. Als je niet van rauwe ui houdt, bak ze dan even mee met het gehakt.
[3] Als het gehakt(en de ui) klaar is, schep dat in een apart bakje en bewaar het vocht, dat is namelijk hele lekkere jus.
[4] Stamp de aardappels en de boerenkool wanneer die gaar zijn en gooi er een scheutje koffie/ soja melk doorheen totdat het een beetje smeuïg is.
[5] En als je aan gehakt niet genoeg hebt, dan kan je altijd een runderrookworst warm maken.  Eet smakelijk! 


Vanmiddag ben ik met m’n moeder naar de kapper in Amsterdam geweest, onwijs gezellig. We gaan altijd naar Rob Peetoom op de Elandsgracht midden in de gezellige Jordaan.  Eerst naar de kapper en daarna nog even gezellig een koffietje.

Toen we daar waren, heb ik meteen even opgezocht hoe de Elandsgracht er vroeger uitzag… Hoe bizar!

 

Tot de volgende keer!

XXX Marvy