BLOG Marvy: Wat eet een model?

Dé meest gestelde vraag aan een model… Marvy geeft antwoord!

Dé meest gestelde vraag aan een model… Marvy geeft antwoord!

Op feestjes en tijdens interviews krijg ik regelmatig de vraag of ik voor mijn werk erg op mijn voeding moet letten. Het antwoord is: Ja, ik let op wat ik eet! Maar dat zou ik ook doen als ik geen model zou zijn.

Toen ik net met modellenwerk begon, had ik geen idee wat ‘een dieet volgen’ precies inhield. Natuurlijk had ik er over gelezen en om mij heen deden vriendinnen weleens aan de lijn, maar zelf had ik ‘t nog nooit geprobeerd. Dat veranderde toen ik model werd en aan bepaalde maten moest voldoen.

Na heel wat stuntelwerk met het skippen van koolhydraten en vetten ben ik tot de conclusie gekomen dat ik daar dus niet gelukkiger van ben geworden, laat staan ben afgevallen. Ja, ik viel wel af, maar als ik dan weer koolhydraten ging eten, zaten de kilo’s er zo weer aan. Ik was het zat en ben toen weer normaal gaan eten. Gewoon gezond: veel groenten, fruit, vis, ongebrande noten, volkoren pasta, speltbrood en niet te veel suikers. En weet je wat? Ik viel daardoor blijvend af…

Toegegeven, ik neem misschien dat ene dessert doordeweeks niet, omdat ik mijn werk als model heel serieus neem. Maar zoals ik al eerder schreef, snoep ik in het weekend wel. Afgelopen week ben ik bijvoorbeeld met een vriendin naar de bakkerswinkel geweest in Amsterdam en daar hebben we heerlijke scones met clotted cream en jam gegeten met als dessert een groot stuk worteltaart. Heerlijk!

?Van voedingsdeskundigen met wie ik samenwerk voor de Marvie Foundation heb ik het advies gekregen dat het beter is om één snackdag te hebben, waarop je los kunt gaan, dan de hele week kleine beetjes te snoepen. Waarom? ?Je jaagt door die snackdag je stofwisseling flink op,? want je doorbreekt je voedingspatroon. En je hebt iets om naar uit te kijken! Je dieet (lees: aanpassen van je voedingspatroon) is dan ook gemakkelijker vol te houden. Af en toe naar de snackbar of een pizza halen, kan best en dat doe ik dus ook met liefde. ;-)? Al moet ik zeggen dat ik van deze foto ook echt heel blij word, hoor!


De lekkerste sandwichtaart ooit!

Deze sandwichtaart heeft mijn vriendinnetje Priscilla gemaakt en speciaal voor jullie geef ik hier het recept:
Je hebt een rond bruin brood nodig dat je in drie plakken snijdt, de eerste laag smeer je in met tonijnsalade en plakjes komkommer, de tweede laag met gerookte zalm en Gravad laks mmmm 😉 plus fijn gesneden ijsbergsla.
Bedek dit met de bovenste laag van het brood. De bovenkant en zijkanten smeer je in met een mix van cream cheese en crème fraiche. ?Voor de topping gebruik je gerookte zalm, hardgekookte eieren, radijsjes, garnaaltjes en peterselie. Eet smakelijk!!
p.s. Mocht je niet van vis houden, dan kun je de tonijnsalade bijvoorbeeld vervangen door eiersalade en de zalm door kipfilet.


Met vriendinnetje Priscilla

En dan nog even dit… Ik had vorige week ?al aangegeven dat ik spannend nieuws heb. Nu kan ik er eindelijk meer over vertellen. Ik ben druk bezig met het organiseren van een superleuk event, namelijk Marvy’s Model Experience (powered by de Marvie Foundation).?Denk aan: fashion, beauty, lifestyle, fashion food en veel verschillende workshops zoals catwalklessen en een workshop van een bekende tv chefkok. Kortom, een leuke dag om naartoe te gaan met je vriendinnen of alleen (je ontmoet daar vast meiden met dezelfde interesses ;-)).

Ik mag deze week ook een toegangskaartje weggeven voor de Model Experience! Laat onder mijn blog jouw favoriete recept achter of stuur je recept met een mooie foto naar redactie@cosmogirl.nl. Wie weet win jij wel en maak jij samen met een bekende tv chefkok die dag jouw recept klaar!

Zet alvast in je agenda: Marvy’s Model Experience, 7 juli in Amsterdam.
Binnenkort vertel ik jullie nog veel meer hierover…
Liefs en tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen