Op elke school heb je ze: Mean Girls…

Als je door de gangen loopt, hoor je meiden elkaar de nieuwste roddels influisteren. Ze kijken argwanend naar andere mooie meiden, staan er om bekend intimiderend te zijn. Deze meiden pappen aan met de leukste jongens en dragen op woensdag roze.

Natuurlijk is dit allemaal een beetje erg cliché, maar hoe te dealen met zulke mean girls? Want op elke school is er helaas wel één.

Roddelen is een van de dingen die ze het meeste doen, soms achter elkaars rug om maar meestal toch wel over iemand buiten de vriendengroep. Het vervelendst is het natuurlijk wanneer ze over jou roddelen, en je hebt geen idee waarom. Dat kan je op verschillende manieren aanpakken: je kunt het negeren en hopen dat de roddel overwaait of je kunt er tegen ingaan als je dat durft. Confronteer ze met de roddels en maak duidelijk dat er met jou niet te sollen valt.

Misschien roddelen ze niet over je, maar maken ze wel nare opmerkingen. Het hoeft dan niet meteen pesten te zijn, het kan ook een vervelende vorm van plagen zijn. Ook dit kun je negeren. Of je kunt voor jezelf opkomen. Natuurlijk is het veel makkelijker om alles langs je heen te laten gaan, maar als je voor jezelf opkomt, laat je zien dat je sterk in je schoenen staat en zullen ze je niet zo snel meer lastig vallen.

En als laatste, wat te doen als je crush net door één van hen voor je neus wordt weggepikt? Misschien was het puur toeval dat ze net op dat moment wat met elkaar kregen. En jongens zijn soms nog een beetje oppervlakkig op deze leeftijd… Uiteindelijk zal een jongen vallen op wie jij bent: jij zal het perfecte plaatje voor hem zijn, van binnen en van buiten.

Be who you are, stand out from the crowd!