Frankee geeft een ode aan zijn grote liefdes.

Je kijkt me glazig aan. Je weet dat wat ik nu aan het doen ben vreemd is, maar je oordeelt niet. Je accepteert het dat ik in mijn eentje als een idioot op het nieuwe nummer van Nelly Furtado aan het dansen ben. Als ik vervolgens bezweet en uitgeput op de bank plof, kom je naast me zitten. Je schrikt als ik een fles Spa Rood open maak en de halve inhoud eruit spuit. Kleddernat loop ik naar de badkamer. Je loopt achter me aan en zit op de zijkant van het bad. Je lacht naar me. Je bent mijn chaotische gedrag zo gewend dat ik me niet eens meer hoef te verontschuldigen.

Ik vind het heerlijk om samen thuis te zijn. Om samen TV te kijken. Om knuffelend op de bank te zitten. Als ik hard lach om iets grappigs tijdens ‘Modern Family’ kijk je me aan dat ik wat minder luidruchtig moet zijn. Maar als ik vervolgens moet huilen tijdens een zielige film ben je ook wel zo lief om mij te troosten.

Als ik aan het koken ben, kom je de keuken binnen. Ik zie dat de geur van het eten je bevalt. Als je eten eerder op is dan dat van mij, probeer je iets van mijn bord te stelen. Ik pak mijn bord op en zorg ervoor dat je niks te pakken krijgt. Ik lach je uit als je mij vervolgens blijft aankijken met een hongerige blik.

Als ik in bad wil gaan en kaarsjes aansteek, zie ik je kijken hoe het bad vol loopt. Het schuim komt erg hoog, je waarschuwt me dat ik op tijd het water dicht moet draaien. Als ik eenmaal in bad lig, hoor ik je stiekem binnen komen. Je blijft aan de rand toekijken hoe ik mee zing met liedjes van Toni Braxton terwijl ik mezelf onderdompel in het badschuim. Alsnog kijk je me vrolijk aan.

Meestal schaam ik me diep tijdens mijn late night snack. Elke avond gaat er weer een hele zak M&M’s crispy in. Voor jou hoef ik me niet te schamen. Je vindt het juist leuk dat ik zoveel eet, want zelf kan je er ook wat van. Wel kijk je me soms wat geïrriteerd aan, omdat ik zo gierig ben wat betreft mijn M&M’s. Die deel ik nooit. Ook niet met jou…

Als het bedtijd is, kruip ik onder de dekens. Je ziet me liggen en besluit om dicht tegen me aan te kruipen. Voordat ik in slaap val, geef je me nog een paar kusjes op mijn arm. Ik sluit mijn ogen. Ik voel je hartslag kloppen en hoor je ademen. Ik voel me geliefd, elke dag. En gelukkig dat je elke ochtend als ik mijn ogen open doe er nog steeds bent. Weer klaar om samen de dag door te gaan.

Wat ben ik blij dat je van mij bent. Mijn lieve Baby & Chilli. Jullie zijn mijn grote liefdes. De eerste die ik zie als ik wakker word en de laatste die ik zie als ik ga slapen.

Ik weet heel goed dat ik met deze liefdesbetuiging gelabeld ga worden als ‘Crazy cat person’, maar dat maakt me niks uit. Mijn vrienden noemen me al zo en ik weet dat ik het ben. Ik ben geen freak die mijn huisdieren mijn kinderen noemt, maar ben een dierenvriend ten top. En ik ben er trots op.

FrankEE
http://twitter.com/FrankEElicious