Marije liep mee als model tijdens de Fashion Week!

En daar zat ik dan, vroeg in de ochtend in de trein naar Amsterdam. Strompelend was ik die ochtend mijn bed uitgekomen, want ik was net terug van een minivakantie met een vriendin. Ik was op weg naar de Amsterdam International Fashion Week. Waar ik mocht meelopen in de Generation 12 show van Yona van Mansfeld.

We moesten zes uur van tevoren aanwezig zijn omdat het haar & make-up team al vroeg van start ging. De eerste vier uur zat ik stil, omdat ze vijftig modellen niet tegelijk op konden maken.

Na de kapper en visagie was het flink stressen, want het moment was bijna daar! Backstage heerste toch wel wat spanning. Iedereen nog snel even bijgewerkt en gecheckt.

De rij voor me werd snel kleiner en met een duwtje werd ik de catwalk op gestuurd. Vanuit mijn ooghoeken zag ik het publiek me aanstaren en golfde er een adrenaline kick door me heen.

Op mijn terugweg begon het hele publiek ineens te klappen. Wat raar, dacht ik nog. Tot ik weer backstage was en iedereen met verbazing naar het beeldscherm van de show zat te staren.

Wat bleek nou, de hak van het meisje achter me was afgebroken! Maar ze heeft het als een ware held vanaf gebracht, ze is gewoon verder gelopen alsof het niets was. Op haar hakken zonder hak heeft ze over de catwalk geparadeerd en dat verdiende natuurlijk wel een applausje.

Liefs, Marije