Ying geeft advies

Het is net uit met je vriendje, of je bent ergens anders verdrietig over. Heerlijk onder de dekens wegkruipen en je van de wereld afsluiten. Alles is zo moeilijk, en het zo oneerlijk dat het jouw overkomt. Eventjes dingen eruit huilen en alles verwerken. Maar voor hoe lang? Wanneer besluit je weer verder te gaan met je leven?

Het leven is net een lange weg, we doen dingen met vallen en op staan, de weg blijft doorgaan tot het einde. Soms lijkt het alsof er meer dingen in je leven niet goed gaan dan goed. En is het moeilijk om het licht te zien door zulke momenten. Je wilt dan het liefst blijven hangen in je sombere periode, of je wilt wel verdergaan, maar hebt daar de kracht niet voor.

Het belangrijkste om dan te weten, is dat bijna alles altijd wel weer goed komt, hoe slecht dingen ook lijken. Er is altijd wel iemand of iets die de pijn een beetje verzacht. Op momenten dat je het echt niet meer ziet zitten, trekt iemand je heus wel uit het dal. Maar de stap om je er overheen te zetten en verder te gaan met je leven ligt bij jezelf.

Natuurlijk is het stom dat jij veel pijn hebt en het hele leven maar doorgaat, maar niet alles kan stoppen omdat jij dat graag zou willen. Dingen komen en gaan in het leven. Wees daarom blij met de dingen die in je leven blijven. Denk aan alle positieve dingen die je wel hebt. Of bedenk dat iemand het veel erger zou kunnen hebben dan jij. Wees het verschil, wees sterk, om op te staan en verder te gaan met waar je mee bezig was.

Uiteindelijk zul je trots zijn op jezelf dat je uit het dal bent gestapt en weer iets hebt geleerd. Want het leven gaat door, met of zonder jou.

Liefs,

Ying