Als hij jou vraagt om samen een filmpje te kijken.. 🙂

“Dus als een jongen vraagt of je een film komt kijken…dan weet je dat het een date is?”

Het was een hele cultuurshock voor het Indiase gezin waarin we verbleven, toen we praatten over hoe het daten er in Nederland aan toegaat.

Want meiden, be honest, als een jongen vraagt of je een filmpje komt kijken dan weet je toch dat er meer achter schuilt dan gewoon vrienden zijn? (uitzonderingen daargelaten als hij volkomen blind blijkt te zijn voor jouw onweerstaanbare looks en stralende personality)

Maar dan het probleem: jij als girly girl kijkt het liefste naar films met een hoog zwijmel gehalte, terwijl hij als stoere gast liever wat meer actie heeft dan een onschuldige zoenscene op het einde. What to do?

Kijk een thriller: Hij heeft zijn spanning en jij hebt je romantiek. Is er nog een beter excuus om tegen hem aan te kruipen dan te zeggen dat je bang bent?

Kies voor een animatiefilm: Compleet het tegenovergestelde, maar films van bijvoorbeeld Pixar zitten vol humor die zowel voor jou als voor hem leuk zijn. (Shrek! The Incredibles!)

Laat hem gewoon de film uitkiezen: Zo kun je meteen een goede inschatting maken of het wel boyfriend material is. Kiest hij voor een romantische komedie, dan houdt hij duidelijk graag rekening met anderen en is waarschijnlijk wat gevoeliger aangelegd.

Kiest hij juist voor een actiefilm dan is er een grote kans dat hij zijn imago heel belangrijk vindt, maar hé…misschien pas jij daar heel goed bij!

Enne…de volgende keer mag jij de film uitkiezen he? 😉

Liefs,

Femke