Natascha Dejong, beter bekend als finaliste van het dansprogramma So You Think You Can Dance (seizoen 2010), probeert het te maken als danseres in Londen. Voor CosmoGIRL! doet zij iedere week verslag van haar ervaringen in deze wereldstad. Deze keer vertelt ze jullie over haar eerste job in Londen!

Na tien dagen volledig in het Londense leven te zijn opgegaan, ben ik vrijdagochtend naar Amsterdam gevlogen. Vrijdagavond moest ik een workshop geven bij SteeFresh in Roermond en ik vond het een heerlijk idee om er het weekend aan vast te plakken en mijn familie op te gaan zoeken in Maastricht.

En nu, na twee dagen van gezellige etentjes en kopjes thee hier en daar, zit ik op bed, laptop op schoot, in de startblokken voor mijn tweede blog. Het leukste nieuws van afgelopen week was dat ik de opdracht voor de videoclip heb gekregen! 🙂 En nog wel een ‘leading part’! Samen met nog een meisje en een jongen, Jennifer en Gian Luca.

Misschien kennen jullie het nummer Americano, van Yoland- Be Cool? Floris en ik dansten hier in de finale van SYTYCD de quickstep op. Nu heeft Yoland- Be Cool een nieuw nummer gemaakt en daar was die videoclip voor! 🙂 Echt heel toevallig en grappig (dat vind ik dan tenminste…). Ik kan helaas niet teveel uit de doeken doen over de videoclip, want hij komt denk ik pas over een maand uit en ik wil een ruzie met de productie en het agentschap voorkomen. Maar over mijn backstage momenten kan ik natuurlijk wel iets meer vertellen, hihihi.

We hadden een repetitie op woensdag en de werkelijke shoot op donderdag. Woensdag was ik samen met Jennifer. We hadden een dansrepetitie van drie uur met de choreograaf en de regisseur. De regisseur was er om alvast met ons door te spreken waar de videoclip over zou gaan en wat onze karakters inhielden etc.

Donderdag was de dag van de shoot. We moesten er om 08.00 zijn en ik ben ECHT heel slecht in vroeg opstaan. Ik had er natuurlijk wel voor gezorgd dat ik op tijd op locatie aanwezig was, maar ik was nog half in slaap, hahahaha. Gelukkig weet ik uit ervaring dat je eerst de visagie ingaat en dat daarna je haar wordt gedaan, dus ik kon daar rustig wakker worden met een kop thee.

De clip werd opgenomen in een hele oude dansschool voor ballroom en latin. Het zag er heel mooi uit; een enorme dansvloer met rood fluwelen meubelen eromheen, kroonluchters aan het plafond en rood fluwelen gordijnen. Terwijl Jennifer en ik werden opgemaakt, druppelden langzaam alle andere dansers binnen (een stuk of dertig in totaal). Zij werden gelijk meegenomen naar de styling en daar werd hun outfits bepaald. Het thema was jaren ’20 en iedereen zag er echt heel mooi uit, met mooie jurkjes en hakken, kanten handschoentjes, parelkettinkjes en -armbandjes en van die leuke accessoires voor in het haar.

Toen alle dansers klaar waren gingen zij alvast naar de set om scènes op te nemen. Een uur later waren Jennifer, Gian Luca en ik aan de beurt om onze scènes op te nemen. Het was echt ontzettend leuk om te doen. We moesten dansen en acteren en ondertussen kregen we aanwijzingen van de choreograaf en regisseur. Het team was echt heel erg leuk en de andere dansers ook, ik heb het super naar m’n zin gehad de hele dag.

Om 20.00 ‘s avonds waren we klaar met de shoot en iedereen leek heel tevreden. Nadat we wat hadden gegeten met z’n allen, heeft iedereen zijn spulletjes bij elkaar gezocht en zijn we richting de metro gelopen. De technische crew moest alles nog afbreken en opruimen. Toen ik thuiskwam ben ik heerlijk in bad gaan liggen (dat heb ik niet in m’n huisje in Amsterdam en ik maak er nu dus dankbaar gebruik van).

Daarna ben ik met m’n beste vriendinnetje wijntjes gaan drinken en hebben we zitten kletsen over alle gebeurtenissen van die dag, totdat we de ‘English Pub’ uitgestuurd werden. Een perfect einde van een heerlijk dag!!!

En tja, verder… Ik had maandag een casting voor de Olympische Spelen. Ze zochten dansers die voor entertainment gaan zorgen tijdens de beach volleyball wedstrijden. Als een soort van cheerleaders, maar dan met dans. Ik weet het eigenlijk ook niet precies, hahahaha, behalve dat ik waarschijnlijk twee weken lang tot aan m’n knieën in het zand sta te ploeteren in een of ander ‘beach volleyball-waardig’ outfitje, als ik die opdracht krijg.

Toch moet ik zeggen dat de auditie echt heel erg leuk was, met een leuke uitdagende choreografie. De auditie vond plaats in Pineapple en was heel erg druk bezocht. De studio waar we moesten dansen was van achter tot voor he-le-maal gevuld met dansers Wanneer ik achterin de studio stond, kon ik niets zien van de choreografie. Gelukkig wisselden we steeds van rijen, anders had ik echt een probleem gehad om de choreografie aan te leren.

De eerste auditieronde heb ik gehaald en ik moest de volgende dag terugkomen voor de tweede ronde. Nu waren er een stuk minder dansers en er waren nu ook jongens bij (de dag ervoor waren het alleen meiden). We moesten ‘partneren’. Dat betekent dat je samen met een jongen danst en dat die jongen dan allemaal liften met je uitvoert. Ook dat was heel erg leuk moet ik zeggen.

Aan het eind van de auditie moesten we allemaal nog op de foto (in bikini!!!!) en toen mochten we gaan. De uitslag krijg ik binnenkort te horen. Ik heb nu denk ik alles wel verteld wat er te vertellen viel. Ik heb die workshop gegeven in Roermond, dat was ontzettend dankbaar en leuk. Ik heb nog veel lessen gedaan in Londen en heb een heerlijk weekend met mijn familie gehad. Ik mag niet klagen zie ik, als ik zo eens teruglees wat ik net heb beschreven ;).

Er zijn misschien nog een paar leuke nieuwtjes te melden, maar dat doe ik pas als ik een definitief akkoord heb gehad. Ik heb toch een beetje een raar bijgeloof dat het misschien niet doorgaat als ik er vantevoren al iets over zeg. Dus ik hou nog even m’n mond.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden te lezen wat ik zoal meemaak en hopelijk dus weer tot volgende week!!!!

x Natascha.