Kim maakt weer van alles mee in NYC

Bijzonder museum
Ik kom in contact met een groepje studenten uit het Midden-Oosten. Zij nodigen me uit om mee te gaan naar een bijzonder museum: ‘The Museum of Tolerance’. Het is een museum dat mensen wil laten nadenken over vooroordelen, stereotypes, discriminatie en intolerantie. Ze gebruiken hier filmpjes en spelletjes voor, maar je kunt ook digitaal mensen ‘interviewen’ om een mening te vormen over een bepaalde kwestie. Leuk om te doen als je met een groepje bent.

Arty Farty
Het is zover! Ik ga helpen bij de galerie van Yona Backer. Yona is een Nederlandse vriendin van Brad die in New York woont. Aangekomen bij Yona help ik met het opzetten en het dekken van de tafel. Ik verwelkom de gasten en serveer daarna het eten. Net als mijn bijbaantje in een restaurant een aantal jaar geleden. Aan het einde van de avond krijg ik een shot tequila en een bord met het eten dat ik de hele avond al voor mijn neus voorbij heb zien komen. Wat smaakt dat heerlijk op een lege maag! Na te hebben opgeruimd is het ineens één uur. Jeetje, wat vliegt de tijd. De kokkin, een vrolijke en jonge meid, nodigt me uit om volgende week als gast te komen eten. Dat sla ik natuurlijk niet af!


Spring street
Ik heb zin om te winkelen! De laatste twee dagen loop ik steeds door Spring Street, maar heb ik geen tijd om een winkel in te gaan. Nu wel! Ik wil heel graag naar Brandy & Melville. Hier vind je hele leuke katoenen truitjes en vestjes voor weinig geld. Met een tasje vol katoen loop ik dan ook de deur uit.

Daarna ga ik in de rij staan voor Dash, de kledingwinkel van de zusjes Kardashian. Er staat een hek en een lange rij. Eén voor één mogen mensen naar binnen. Leuk om te zien, maar de winkel is erg toch wel erg duur.

Op een lege maag kun je niet winkelen, dus ga ik naar ‘Viva la Crêpe’. ‘Viva la Crêpe’ is een klein winkeltje dat dunne pannekoekjes (crêpes duh!) maakt en vult met van alles. Ik ga voor de Sugar & Butter crêpe met Vanilla Icecream, Strawberries & Banana. Heerlijk!!

Vervolgens rol ..uuuuh loop ik door naar Pinkberry. Een ijssalon waar het ijs geen ijs is, maar bevroren yoghurt, waardoor er een stuk minder calorieën in zitten. Ik ga voor de ‘Caramel & Salt’ met de ‘toppings’ marshmallows, yoghurt chips en caramelsaus. Tja, als je zoveel toppings neemt kunt je net zo goed een normaal ijsje kopen. Maar goed, ik ben hier maar één keer hè (hoe vaak ik dit excuus al heb gebruikt wil je niet weten!).

Na alle zoetigheid loop ik de MAC winkel in waar de zwarte muren met een soort witte grafiti zijn bewerkt. Erg mooi! Als ik aan een medewerkster vraag of ik een foto mag maken voor de blog, zegt ze: “Eigenlijk niet. Maar ik doe wel net of ik het niet heb gezien.” Komt goed uit!