Wederom een nieuwe blogger! Dit keer stellen we je voor aan Marvy Rieder! Zij is model & coach voor modellen in spé en blogt vanaf nu iedere donderdag op Cosmogirl.nl!

Vanaf volgende week vind je elke donderdag een berichtje van Marvy op Cosmogirl.nl. De ene keer is dat een blog met bijvoorbeeld verhalen uit haar modellenleven, de andere keer beantwoord ze uitgebreid één van jullie vragen.

Twijfel niet en laat al je brandende vragen voor Marvy achter bij de reacties! Altijd al willen weten hoe je model wordt? Of hoe je jezelf het beste kunt presenteren? Marvy tells it all!

Favoriete fashionmagazine?
“CosmoGIRL! Natuurlijk. ;-)”

Favoriete ontwerper?
“Uit eigen land ben ik fan van Jan Taminiau en Claes Iversen (die reken ik ook gewoon tot Nederlands!) en internationaal.. Georgio Armani. Die is in het echt trouwens superaardig!”

Ultieme fashionsecret?
“Koop alleen maar dingen waar je je écht even gelukkiger door voelt. Zo heb je altijd wel zin in iets wat in je kast hangt. Of dat nou die slobberbroek is of juist dat leuke jurkje, daardoor voel je je dan meteen een stuk beter!”

Beste budgettip?
“Koop nooit iets als je er eigenlijk te blut voor bent. Van lenen krijg je de rekening altijd later! Of dat nou bij je ouders is of ergens anders, lenen is uiteindelijk nooit fijn! Bij winkels als H&M en Zara kun je de leukste catwalkkopieën vinden!”

Hoe Marvy begon..
“Ik begon voor het eerst op mijn negentiende. Toen werd ik ‘ontdekt’, een fotograaf vond me fotogeniek en zei dat ik daar eens iets mee moest doen. Ik schreef me in bij een modellenbureau en voor ik het wist zat ik er midden in.

Ik ben óveral geweest, van Milaan tot aan Parijs om mezelf te laten zien. Ik was eigenlijk nog niet klaar voor dat wereldje, vond het zelfs verschrikkelijk! Ik was veel te verlegen, vond niets leuk. Daarom koos ik er toch voor om te stoppen en terug te gaan naar Nederland, om te studeren.”

Studie
“Hoe gek ook met mijn verlegenheid: ik ging communicatie studeren. Juist om mijn presentatie te verbeteren en meer de durven. Uiteindelijk supergoed geweest: ik kwam daar veel sterker uit!”

Poging twee!
“In mijn derde jaar deed ik na lang twijfelen mee aan een wedstrijd van Guess. Op de dag van de sluitingsdatum stuurde ik tóch de foto’s op. Nooit geschoten is altijd mis toch?! Ineens belandde ik bij de laatste dertig en daarna laatste tien van Nederland, waaaaa! Daarna mocht ik naar de internationale finale in Zurich, heel gaaf. En: ik won! Ik wist niet wat me overkwam, maar het was wel een soort tweede begin als model.”

“Ik was inmiddels 23 en ging in New York wonen. Ik was inmiddels een stuk volwassener, slimmer en had wat meer praatjes. Ik wist wat ik wilde, had geen last mee van heimwee: ik begon het echt steeds leuker te vinden! Ik mocht met de grootste fotograven samenwerken en stond dankzij Guess zelfs in de Amerikaanse ELLE!”

“Als ik nu terugkijk ben ik vooral heel trots op alles na mijn studie. Door hard werken heb ik mezelf heel erg veranderd, op een goede manier. Daardoor werkte ik voor Armani, de Braziliaanse Vogue (woaaaaa!) en natuurlijk voor Guess, waar ik het gezicht voor geworden was. Ik had het naar mijn zin met wat ik deed en het gaat nog steeds hartstikke lekker!”

Niet altijd soepel.. 😉
“Mijn grootste blunder? Haha, dat is nog niet eens zo lang geleden! Mijn hak brak af op de catwalk en ik had pas één stap gezet. Ik moest dus heen én terug lopen met die ene schoen zonder hak! Meteen een goede tip: je kunt het beste op hakken leren lopen door eerst te oefenen met lang op je tenen en de bal van je voet lopen. Daar ben ik sinds die show extra dankbaar voor, want daardoor liep ik de show moeiteloos op één hak! ;-)”

En nu..
“Doe ik nog steeds modellenwerk! Ik vind het heerlijk om te doen. Ook probeer ik nieuwe meisjes te helpen om sterke modellen te worden. Dat gaat van catwalklopen tot poseren, maar ook over zelfvertrouwen voelen en uitstralen, of bijvoorbeeld de financiële kant. Hoe kunnen meisjes nou het beste zorgen dat al hun zaakjes op rolletjes lopen? Daarvoor geef ik workshops. Omdat ik er zelf ook nog actief mee bezig ben, weet ik denk ik precies waar ik het over heb!”

“Ik wil het coachen graag uitbreiden naar ‘alle jongeren’. Iedereen heeft er iets aan om te weten hoe je zo goed mogelijk kunt presenteren, of hoe je lekker in je vel kunt zitten en zelfvertrouwen kunt uitstralen! Ook de tv-klusjes, zoals bij Holland‘s Next Top Model, vind ik echt te leuk om te doen!”

Vanaf nu zal Marvy iedere week voor jullie een leuk stukje schrijven voor Cosmogirl.nl! Hieronder kun jij al je vragen achterlaten en Marvy gaat dan proberen die te beantwoorden!