Anne is de nieuwe redactiestagiaire.

Hi Cosmogirls!

Sinds een maandje mag ik mezelf redactiestagiaire bij CosmoGIRL! noemen. Ik ben Anne, 22 jaar, ik studeer Media Informatie, Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en ik hou aankomende vier maanden de site up to date. Ook mag ik elke maand een aantal rubrieken van het tijdschrift vullen. Het eerste issue waar ik aan meewerk verschijnt 29 november. Ik kan niet wachten tot het in de winkels ligt!

In de zomer was ik druk op zoek naar een plek waar ik na de vakantie stage kon lopen. Het was nog wel even stressen tijdens de zoektocht: de zomer ging zo snel voorbij. Ik ging twee keer op vakantie en ik wilde per se voor mijn tweede holiday een stageplek hebben zodat ik daar tijdens mijn vakantie niet meer over na hoefde te denken. Ik ben superblij dat ik bij CosmoGIRL! aan de slag kon!

Gelukkig kreeg ik midden juli een mailtje van hoofdredacteur Marieke met de vraag of ik op sollicitatiegesprek kon komen! Een paar dagen later ging ik richting de CosmoGIRL!-redactie voor het gesprek. Ik was best zenuwachtig, maar ik had er ook zin in en was heel benieuwd. Toen ik Marieke ontmoette, waren mijn zenuwen snel weg, want ze was heel aardig en ook al duurde het gesprek niet heel lang, ik had er een goed gevoel bij. 🙂

Toch had ik twee dagen later nog een gesprek bij een ander tijdschrift, onder het mom better safe than sorry. Daar hoorde ik gelijk dat ik was aangenomen. Dilemma: ik wilde liever bij CosmoGIRL! aan de slag, maar daar had ik nog niks van gehoord… Dus ik belde naar de redactie, terwijl ik hoopte dat ik niet te opdringerig overkwam. Toen kreeg ik het goede nieuws: ik was aangenomen!

Op mijn eerste stagedag stond ik supervroeg op, ik was veel te bang dat ik me zou verslapen en te laat zou komen. En dat wil je natuurlijk niet op je eerste dag. Toen ik aankwam op de redactie merkte ik gelijk dat er een supergezellige sfeer hing. Ik ben wel iemand die alle nieuwe dingen een beetje spannend vind en ik deed veel nieuwe indrukken op. De eerste dag wist ik niet eens hoe mijn computer aanging! *schaam* Maar nu, vier weken later, voel ik me al veel meer op mijn plek dankzij mijn stagebegeleider Tatjana en andere leuke collega’s. 🙂

Ik hoop dat jullie de stukjes die ik schrijf, met net zo veel plezier lezen als dat ik ze maak.

Liefs,

Anne