Nina is vrijdag naar de Amsterdam Fashion Week geweest voor niemand minder dan superdesigner Jan Boelo!

Het was vrijdag zover! Na een hele dag stuiteren over de redactie, bezocht ik dan toch eindelijk voor het eerst in mijn leven de Amsterdam Fashion Week. ‘En als je iets doet, doe het dan goed.’ zegt mijn moeder altijd, dus bezocht ik hét hoogtepunt van Fashion Week: de show van Jan Boelo!

Jan Boelo is een 24-jarige fashion designer uit het Noorden van Nederland. In 2010 is hij zijn label gestart en it’s fabulous! Ik heb de beste man wel eens ontmoet en toen vertelde hij over zijn inspiratiebronnen. Jan: “Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de punkperiode waarin mensen lekker gitaren kapot sloegen op het podium en gewoon echt uit hun dak gingen. Dat idee van losbandigheid vind ik super inspirerend.” Ik kan het alleen maar met hem eens zijn. Rock ‘n Roll!

De losbandigheid en het no fear principe zie je ook weer terug in zijn nieuwe collectie. Zelfs zonder de achtergrond informatie wordt al duidelijk dat hij een voorliefde heeft voor de stijl van de punkers en andere underdogs. Maar hij verwerkt deze liefde zo in zijn kleding dat de kleding niet gelijk stijlloos, doelgroep gebonden of ordinair wordt. De kleding blijft klassiek en tijdloos.

Toen de show eenmaal begon – met een filmpje waarin Valentijn de Hingh (één van de meest stijlvolle personen die ik ken) autoruiten kapot slaat – werd ik ook gelijk lyrisch door de muziek die sfeer versterkend werkte. Er was namelijk gekozen voor donkere punk en metal muziek, terwijl de modellen over de catwalk liepen alsof ze zojuist uit het Rode Leger waren gestapt.


(Dit is Valentijn de Hingh. A true mannequin!)

Zelf werd ik helemaal verliefd op onderstaande broek. Het idee dat de broek doorloopt op de schoenen (terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is) maakt dat het heel tough oogt.

Toen de show over was moest ik na twintig minuten naar huis. Nog even wat mensen gedag zeggen en weer terug die bus in, aangezien ik in een dorpje woon en dat amper te bereiken is met de bus.

Nu ga ik weer even kijken naar het shirt wat ik ooit van Jan Boelo kreeg toen ik naar een bloggersmeeting ging bij zijn PR-bureau. Ik zal elke keer dat ik het draag me extra vereerd voelen. Go Jan!

Kusjes,

Nina