Festival-lover Nina onderzoekt Torenpop 2011: “Oh my god, daar staat een camera!”

Torenpop is een gratis festivalletje in Amersfoort, georganiseerd door Poppodium ‘De Kelder’. Het was er gezellig druk, ook al regende het ’s ochtends echt enorm. Sommige acts waren echt om van te smullen, van anderen moest ik gewoonweg huilen.

14:34 – Na een heleboel make-up en nodige angst vanwege het weer besloot ik toch met mijn goede humeur de bus in te stappen, met Lotte.

16:45 – Lotte en ik komen na de laatste regenbui van die dag vrij nat aan op het terrein. Helaas hebben we Handsome Poets en A Polaroid View al gemist en zijn we ook al een beetje laat voor Dazzled Kid, wat op zich niet zo erg is aangezien ik de band toch niet ken. Lotte en ik lopen naar het podium en zien dat het de zanger van Voicst is, maar dan met een andere band. Het eerste wat hij – vrij droog – zegt nadat het nummer afgelopen is: ‘Oké, dus dit was onze set over de dood en nu gaan we liedjes zingen over het leven. Leuk he?’ Daarna ziet Lotte al snel ‘Blinde’ Ed van X-Factor staan. Muziekgroupie die ik ben besluit ik erop af te gaan om gewoon om een foto te vragen. Wat erin resulteerde dat ik een kwartiertje met Ed sta te praten.

17:17 – Vanaf dit moment weet ik nog totaal niet wat mij te wachten gaat staan bij de naam Memphis Maniacs. Zij gaan over enkele minuten optreden en als ik heel eerlijk ben, lijkt het mij een nogal lelijke coverband die alleen maar ouwe lullen muziek speelt.

18:10 – Okay, niets is minder waar; wat een vreselijk toffe band! De leadzanger heeft een iets weg van een foute Elvis gekruist met een beetje Freddie Mercury (ex-leadzanger van Queen) en de toetsenist is net Meat Loaf alleen dan in een Adidas-sportpak.

21:30 – Lotte en ik staan vast in de menigte en horen om de seconde: ‘OH MY GOD (vul hier een willekeurige meisjesnaam in), DAAR STAAT EEN CAMERA!!!! KOM WE GAAN GILLEN!!!’ Ze poseren liever voor de camera, dan te genieten van de bands. En leuke bands, die zijn er genoeg! Jungle By Night, bijvoorbeeld. En DeWolff. Niet alleen de toetsenist is echt gigantisch knap, ook de muziek is oprecht goed.

22:00 – Jiggy Dje speelt. Als ik heel eerlijk ben, ik sta te genieten. Rap is niets voor mij, maar de energie die Jiggy Dje uitstraalt is echt aanstekelijk. De sfeer zit er in en Jiggy stagedived zelfs nog even om opgevangen te worden door mij en nog wat anderen.

22:55 – Lotte en ik – half platgedrukt – staan te wachten op Go Back To The Zoo (dat soort namen vragen natuurlijk om flauwe grapjes zoals: ‘Ga Terug Naar De Dierentuin, jongens!!’… of ben ik de enige die dat soort grapjes maakt?) en ik vind het allemaal maar saai. Ik wil liever gelijk naar Nobody Beats The Drum (een supertoffe elektronische muziek makende groep).

23:45 – Eerlijk is eerlijk: Go Back To The Zoo heeft goed gespeeld. Bring on the last act for tonight: Nobody Beats The Drum!

0:04 – Helemaal front row sta ik uit mijn dak te gaan op de muziek van misschien wel de leukste jongens van de muziekindustrie. Nobody Beats The Drum brengt echt iedereen aan het dansen! Wat een prachtig einde van Torenpop. Nu snel de stad in om nog even verder te gaan met feesten.

Liefs, jullie personal festivalreporter Nina.

PS. Dit weekend ga ik naar het Hurricane Festival (17 t/m 19 juni). Daarover volgende week meer!