.. haar eerste weken op school!

Het is vandaag vrijdag. Dat betekent dat iedereen haar weken school erop heeft zitten!

Maar school, WOW, ik was even helemaal vergeten hoe een verschrikkelijk instituut het was. Ik doe nu voor het eerst VWO en meiden, wat heb ik een respect voor de VWO’ers onder jullie! Echt!

Ik probeer wat deeltijdcertificaten bij elkaar te sprokkelen zodat ik volgend jaar naar Engeland kan, maar echt wow, respect hoor! Vond 1 les Literatuur al amper te doen.

Nu denken sommigen van jullie waarschijnlijk: ‘Pff… zij kan overdrijven!’ Maar ik ben begonnen op MAVO en heb daar 5 jaar overgedaan. Ik heb na een jaar MBO toch maar besloten om HAVO te doen op het Volwassenenonderwijs.

Daar wezen ze me erop dat ik zelfs VWO zou kunnen als ik dat zou willen, maar nu ik zo de eerste week achter de rug heb voelt het toch misschien als iets teveel hooi op mijn vork. Ik kan nu niet eens iets gaan doen in het weekend, moet gelijk weer allerlei huiswerk dingen maken.

Daarnaast is Engels er wel leuker op geworden. Eindelijk voelt het niet alsof ik eindeloos dezelfde woorden aan het herhalen ben en voelt het niet meer alsof ik 16 ben in plaats van 19. We gaan dit jaar hoogstaande poëzie doen en dus ook stukken van Shakespeare! Zooooo super vet!

Maar naast het feit dat ik weer naar school ga heb ik ook een nieuwe playlist gemaakt voor mijn busrit naar school toe en die staat vol met veel oude muziek, maar misschien is niet alles even bekend, dus omdat ik het leuk vind om dit met jullie te delen heb ik de lijst hieronder neergezet:

– Siobhan Donaghy – Overrated (ja, ze heeft in de Sugababes gezeten!)
– Laura Marling – New Romantic
– Cold War Kids – Hang Me Up To Dry
– Don Diablo – Who’s Your Daddy (hij is Nederlands en leuk met de hoofdletter L!)
– Cold Cave – Love Comes Close
– Justin Nozuka – After Tonight
– Clare Maguire – The Last Dance (Kris Menace Remix)
– Florrie – Begging Me
– Tegan and Sara – Call it Off
– Joy Division – Love Will Tear Us Apart
– Sky Ferreira – One
– Led Zeppelin – Whole Lotta Love

Natuurlijk heb ik meer op mijn mobiel staan, maar dit waren de uitschieters. Ik hoop dat er nog wat bij zit wat jullie leuk vinden!

Kusjes,

Nina

PS. Veel succes dit schooljaar he!