De zomer top 6 (omdat ik 5 altijd te weinig vind) van Nina.

Het is vakantie, dus de tijd bij uitstek om nieuwe muziek te ontdekken. Dat kan tijdens een festival, dat kan in het park, dat kan in de clubs, maar waar het ook kan is – precies – hier! De leukste nieuwe nummers voor op je iPod heb ik hier voor je op een rijtje gezet zodat je ze nog even snel kan scoren voordat je op vakantie gaat!

1. Tony Junior ft. Nicolas Nox – You Ain’t Seen Nothing Yet. Wát een plaat. Tony en Nicolas zijn net uit elkaar, maar met deze plaat hebben ze nog wel even snel samen een zomerhitje te pakken. De zangeres in dit nummer is trouwens ook niet onbekend, dat is namelijk Astrid Kunst van de band Stereo, die laatst – helaas – ook al uit elkaar zijn gegaan.

PS. Niet getreurd, Tony Junior gaat gewoon solo verder en zijn nieuwe single ‘Call It Love’ komt er ook al aan!

2. Sky Ferreira – Sex Rules. Een liedje waar de zomer van afdruipt. Eigenlijk zou je als je de tijd hebt een keer de hele EP moeten luisteren (getiteld: ‘As If’) die een paar maandjes geleden uit is gekomen. Sky stond ergens deze winter in het Paradiso voor Hilfiger Denim Live en was daar live ook echt heel erg goed, dus ze bewijst ook nog eens dat ze niet zomaar een popsterretje is. Houd haar in de gaten, girls!

3. De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie show ft. Spike Can Dance – We Are The Club. Misschien ken je ze al van hun hitje ‘De Koffee Was Up (So We Went To The Club)’ waarbij ze samenwerkte met de almachtige Mightyfools, maar ze zijn terug! Ze hebben dit keer samengewerkt met Spike Can Dance en ik kan zeggen: het wordt er alleen maar raarder op. Het nummer is niet voor iedereen even toegankelijk, maar dat moet je er niet van weerhouden om het nummer te gaan luisteren. De humor straalt van de clip af en zelf vind ik het heerlijk om het nummer te luisteren voordat ik uitga om mezelf even op te laden voor een avond stappen.

4. Take That – Kidz. Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde was ik verkocht. Take That is terug én hoe! Wat een gaaf nummer! Robbie, Mark, Gary en de andere 2 stille willies waarvan ik altijd de namen vergeet hebben in mijn ogen hét popalbum gemaakt van dit jaar. Misschien ga je de jongens zelfs nog zien in de ArenA – ik helaas niet – en als je dat gaat doen: veel plezier! Oh en vergeet niet om ook even de oude nummers van Take That op je iPod te zetten: kunnen jij en (waarschijnlijk ook) je moeder lekker meezingen!

5. The Naked and Famous – Young Blood. Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet zo van de bovenstaande muziek houdt, maar zelfs dan heb ik nog iets voor je. The Naked and Famous hebben een geweldig album afgeleverd met daarop deze hit. Je kan hem misschien al een keer hebben horen voorbij komen op 3FM, aangezien hij daar ook helemaal is stuk gedraaid, maar dat is de plaat ook zeker waard. Lekker op het strand liggen met je CosmoGIRL!-beachboek en dit nummer keihard aan; succes gegarandeerd!

En dan last but not least: 6. I Blame Coco ft. Robyn – Caesar. I Blame Coco is sinds Lowlands 2010 een van mijn favoriete bands geworden. Coco Stumner, de dochter van Sting (die oude knar uit het bandje ‘The Police’), is de zangeres en ze maakt hele catchy meezing nummers. Daarnaast is het album ‘The Constant’ – waar dit nummer ook op staat – net uit en is dit nummer in samenwerking met de Zweedse zangeres Robyn, die bekend is van nummers zoals ‘Hang With Me’, ‘With Every Heartbeat’ en ‘Dancing On My Own’, gewoon een knaller. Luisteren dus!

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze luistertips en dat jullie vrolijk deze zomer in gaan! Heel veel plezier deze vakantie!

Groetjes, Nina.