Plannen, plannen, plannen

Stress. Waar zijn mijn boeken? De telefoon gaan af, waar ligt die? Oeps, morgen ook nog een examen nog even snel leren. Ook niet vergeten om het werkstuk in te leveren! En vandaag, oh nee, vandaag is het woensdag. En de deadline om mijn blog in te leveren was gisteren…

Tja, volgens mij vergeten we allemaal wel eens dingen. Gisteren was ik dus vergeten deze blog op tijd in te leveren. En zeker tijdens deze examenperiodes is het af en toe enorm stressen, blokken en heel veel drukte. Wat op zulke moment misschien handig is, om van tevoren te plannen. Het scheelt je veel tijd, moeite en vooral veel stress.

Hier komen wat tips voor het plannen:

• Schrijf in je agenda al het huiswerk: toetsen en wanneer je dingen moet inleveren. Wil je nog een beter overzicht? Koop dan een jaarkalender. Dan kan je helemaal goed zien wanneer je een toetsweek hebt of wanneer je iets moet inleveren.

• Begin ruim van tevoren, als je weet dat iets veel tijd gaat kosten. Het is makkelijker om steeds iets uit te stellen, maar uiteindelijk moet je het nog steeds een keer doen. Beloon jezelf dan ook als je iets op tijd hebt gedaan.

• Maak voor jezelf een schema op welke tijdstippen je dingen gaat doen. Las bijvoorbeeld na een uurtje leren even een kwartiertje pauze in. Even wat drinken, relaxen en dan weer aan de slag.

• Of maak een schema van hoe je week eruit gaat zien. Op welke dagen je huiswerk gaat maken, sporten of afspreken. Zo ben je voorbereid voor hoe je de aankomende week er voor jou uit komt te zien.

Dit waren de tips, hopelijk gaat het plannen nu wat makkelijker. Ik zal me er ook aan houden. Want volgende week heb ik alvast in mijn agenda gezet om voor woensdag mijn blog te sturen!

Liefs,
Ying