Wat is haar geheim?

Met dit zonnige klimaat halen we dagelijks ons trouwe scheermesje over onze bikinilijn, maar vaak is een complete ravage het gevolg.

Een satijnzachte huid? Ho maar! Ons grasmatje verandert in een Himalaya-gebergte van rode bulten die ook nog eens enorm jeuken.

En alsof dat nog niet ellendig genoeg is, ben je ook nog eens verplicht om met je vriendinnen naar 't strand te gaan. Lekker charmant als je telkens de behoefte voelt om te krabben… Straks denkt iedereen nog dat je familie Schaamluis op bezoek hebt.

Kortom: DRAMA! Herkenbaar? Vast wel. Gelukkig heb ik een goede tip om dit akelige after-scheer tafereel tegen te gaan.

Natuurlijk houden jullie je allemaal netjes aan de standaard scheerregels en vervangen jullie regelmatig je mesje, gebruiken jullie een scheergel en scheren jullie heel voorzichtig met de haargroeirichting mee. Maar eigenlijk hoef ik jullie dat niet meer te vertellen, toch girls? 😉

Ben je een eigenwijs figuur en jets jij je botte scheermes lekker zonder scheerschuim tegen de haargroeirichting in? Dan kan ik niets anders zeggen dan: eigen schuld, dikke bult. Of nee: dikke róde bult. En dat keer 80.

Is er niks aan te merken op jouw scheerroutine, maar krijg je vervolgens tóch last van flinke irritaties (like me)? Dan wil dit trucje misschien wel helpen: Leg een koud, gebruikt theezakje op je vers geschoren schaamstreek en laat dit een paar minuutjes intrekken.

Of je nou kiest voor mango, bosvruchten of earl grey, maakt niet uit – het gaat erom dat je een vers, nat theezakje gebruikt. En niet eentje die al 3 weken in je theepot ligt te beschimmelen…

 

Waarom dit helpt? In thee zitten bepaalde stoffen die kalmerend en ontstekingremmend zijn voor een geïrriteerde huid. Een geniaal medicijn tegen rode, jeukende scheerbultjes als je het mij vraagt! Je kunt overigens ook een flesje Tea Tree olie bij 't Kruidvat halen voor een paar euro. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect.

Succes meiden! Binnen no time huppelen jullie weer vrolijk met een zijdezacht bikinilijntje over 't strand. Watch my words!

Liefs, 
Noëlla