Lees meer…

Hi gorgeous,

Ga eens even met je kont op die stoel zitten en luister… Ik moet je namelijk iets megabelangrijks vertellen!

Het is weer zo ver he? Die nare spiegel maakt je wéér het leven zuur! Rotding. Het liefst gooi je hem meteen bij het grof vuil, maar dan zou je mascara op je kin smeren en die gele joop op je voorhoofd niet meer uit kunnen knijpen. Daar los je dus niks mee op.

Maar weet je? Ik schrijf je deze brief, omdat ik iets niet begrijp. Waarom zo’n intense haat tegenover die spiegel? Dat ding kan er toch ook niks aan doen dat ie hulpeloos aan de muur hangt met een dikke spijker in z’n nek? Kijk er voor de grap eens even langer dan 3 seconden in en geef dat arme spiegeltje op zijn minst het gevoel dat ie nog íets waard is. En bovendien, je bent toch niet blind? Heb je dan echt niet in de gaten dat die spiegel jou een juweeltje van een meid laat zien? Telkens dat stomme gemiep over jezelf dat je ‘lelijk’ bent… Kap daarmee!

Ik wil dat je het volgende doet: Bestudeer jezelf voor minimaal 5 minuten en zet een grote glimlach op. Ook al is die glimlach zo fake als het maar kan, ik wil gewoon dat je eens even heel goed naar dat prachtige, vrolijke hoofd van je kijkt. Geen spiegel in de buurt? Make that the cat wise! In je tas zit nog een minispiegeltje verstopt. Je weet wel, die felroze met de tekst ‘I Freaking <3 You’ erop, remember?

 

Zakspiegeltje €3,90 van Forever21

 

Oke girl, ben je zo ver? Goedzo. Doe je ogen maar open hoor, je spiegelbeeld zal je heus niet opvreten. Zie je wel? Dat valt toch best mee? Zijn die schattige sproetjes op je perfecte neus je eigenlijk weleens opgevallen? Vast niet, want die verstik je altijd onder een dikke laag foundation… O, en check die mooie hazelnootkleurige ogen! Damn! Cadeautje van je knappe Italiaanse opa. Die bambi-ogen worden trouwens omlijst met een paar wimpers waar je ‘u’ tegen zegt, zie je dat? Jij zou makkelijk rijk kunnen worden met een carrière als mascara-model. En ze zouden niet eens nepwimpers bij je op hoeven plakken!

 

 

Wacht! Nog niet wegkijken… Moet je die sexy zoenlippen eens zien! Geen wonder dat je vriendje je continu een smakkerd wil geven. Om dan nog maar niet te spreken over die prachtige witte tanden die je in je mooie mond hebt zitten. Waarom laat je die nooit zien? Zuurpruim! Het kan heus geen kwaad om wat vaker te lachen hoor. Misschien word je dan nog eens een keertje écht vrolijk, want dan verdien jij! Meer dan wie dan ook!

 

 

Het is genoeg geweest met die onzekerheid. Duik niet langer weg voor die spiegel, want verstoppertje spelen is voor kleuters. En jij bent géén kleuter. Weet je wat jij bent? Jij bent een beauty! En ja, je hebt misschien af en toe een gele joop op je voorhoofd, maar je blijft een knapperd.

 

 

We spreken dit met elkaar af: jij gaat vanaf NU beginnen om van jezelf te houden. Je bent namelijk gezegend met een mooi, gezond lijf, waar je heel erg dankbaar voor mag zijn. En als leuk extraatje heeft de lieve Heer je zelfs een enorm lekker kontje gegeven.

Laat die bouwvakkers maar fluiten girl, want jij bent een kanjer. Knoop dat heel goed in je oren!

Liefs,
Je eigen ikke.

PS. Vertel op je beautyblog dat alle CosmoGirls ook een brief aan zichzelf moeten schrijven, waarin staat hoe prachtig ze zijn. Want dat zijn ze. Allemaal!