Haar life-saving tips

Als het om haar gaat, ben ik vaak zo'n enorme noob! Meestal gooi ik het in een knot op mijn hoofd en that's it. Make-up is wat dat betreft meer mijn ding…
 
Maar goed, een beauty blogger moet natuurlijk enigszins verstand hebben van haar, dus begon ik bij de basics: borstelen. Iets wat ik eigenlijk alleen doe als ik mijn lokjes net gewassen heb.
 
Herkenbaar? Dan heb ik een aantal belangrijke do's en don'ts die ik écht met jullie moet delen. Borstelen is namelijk een must. Het red je leven (naja, van je haar dan). Ik dacht altijd dat je juist een vette hersenpan kreeg door borstelen, maar niets is minder waar. Een borstel maakt vies haar zelfs schoon! Wist ik veel.
 
Waarom borstelen we?
1. Voor glanzend prinsessenhaar. Met een borstel leg je als het ware je haarschubben plat, waardoor je haren licht reflecteren. Hallo silky, shiny hair!
 
2. Voor een schoon en smetteloos hoofdje. De borstel verwijdert uitgevallen haren, dode huidcellen en productresjes die in je haardos blijven kleven. Borstel minimaal 2-3 keer per dag om te voorkomen dat je poriën en haarvaatjes verstopt raken door bacteriën. Die veroorzaken namelijk die vette frituurpan op je hoofd!
 
3. Je hoofdhuid produceert een soort natuurlijke conditioner. Door te borstelen zorg je ervoor dat dit goedje over je hele haar wordt verdeeld en blijft het niet alleen bij je wortels hangen. Je haar wordt hierdoor sterker, minder droog en veel zachter.
 
Nog een aantal belangrijke borsteltips:
Kies de juiste borstel! Zo'n platte, brede borstel is een variant die geschikt is voor de meeste haartypen.
– Voor de viezerikjes: houd je borstel schoon. Haal dat vogelnest er een keertje uit en was 'm eens per maand met shampoo en warm water.
– Lang haar? Borstel van onder naar boven. Begin met korte stroken vanaf de onderkant tot aan je wortels, totdat je hele hoofd klit- en knoopvrij is.
– Deze was ook nieuw voor mij: nat haar borstelen is uit den boze! Je haar is dan namelijk verzwakt, waardoor het sneller afbreekt. En we willen natuurlijk niet als kale Harry over straat…
  
Lieve haarborstel, ik ben blij je weer te zien :)!
 
Dááág!
Noëlla