Tips & tricks 🙂

Zie je eruit als brakke Harry na een avondje stappen? Met een vleug concealer kun je dat mooi verbergen en kom je fris en fruitig voor de dag.
 
Maar da's niet alles. Concealer is namelijk een heel multifunctioneel goedje waarmee je geniale beauty-trucjes kunt uithalen!
 
1. Hoezo, niet geslapen?
Concealer is een ideale highlighter! Koop 'm daarom altijd een goede tint lichter dan je eigen huidskleur. We smeren concealer eigenlijk altijd op onze wallen, maar dep ook eens een beetje in je binnenste ooghoeken voor een wakkere blik. Juist op die plek is de boel meestal een beetje blauw uitgeslagen… Breng ook een dotje aan onder je wenkbrauwbot en op het middelste gedeelte van je ooglid. Zo creëer je dé perfecte no make-up look!
 
2. Knallende lips
Zin in een opvallend lippenstiftje? Maak je lippen dan eerst blanco door er wat concealer op te deppen met je vingers. Hoe lichter je lippen, hoe feller de lipstickkleur zal uitvallen. Als de lippenstift er eenmaal opzit doe je het volgende: doop een klein, schoon kwastje in de concealer en omlijn hiermee je gestifte lippen (blend het wel een beetje uit op de huid rond je mond). Zo lijkt het net alsof de lipstick door een pro is aangebracht en bovendien loopt de kleur nu minder snel uit in de 'huidlijntjes' rond je lippen.
 
3. Perfect gestylede wenkbrauwen
De 'omlijntruc' met concealer werkt ook top voor je wenkbrauwen. Wát een verschil kan dat maken zeg! Smeer wat concealer op een klein, plat kwastje en trek hiermee een lijn onder je wenkbrauw. Zelf vervaag ik het altijd een beetje met mijn pink. Hetzelfde doe ik ook aan de bovenkant van mijn wenkbrauwen, want ik ben fan van die strakke wenkbrauwlook!
 
4. Een frisse neus
Voor een mooi, slank neusje breng je een streep concealer aan op je neusbrug, die je vervolgens licht vervaagt. Breng eventueel aan de zijkanten van je neus een bronzer aan, om die neusbrug extra naar voren te laten komen. Op deze manier lijkt je neus een stukje smaller! En als je toch bezig bent, breng dan ook meteen een drupje concealer aan op je neusvleugeltjes. Vaak zijn die wat donkerder/roder dan je eigen huidskleur.
 
5. De grote bespaartip
De regel in beautyland is dat je altijd éérst vlekjes en wallen wegwerkt met concealer en vervolgens je foundation aanbrengt. Zelf doe ik het eigenlijk altijd andersom, omdat ik 1. een dwars kind ben en 2. zo véél minder concealer nodig heb. Op mijn blote gezicht – vol met onzuiverheden – ben ik namelijk sneller geneigd om alles met 2 liter concealer dicht te plamuren. Maar als er al een laagje foundation op zit, vallen die oneffenheden veel minder op! En zo doe je dus een stuk zuiniger met je concealer.
 
Mijn tip voor de beste concealer ever? Da's deze:
 
 
Wat zijn jullie favoriete beautytrucjes? Laat het me weten in de reacties!
 
Liefs,
Noëlla?