‘Denk aan je medemens, please!’

Niets is vreselijker dan op de vroege ochtend geconfronteerd te worden met lichaamsstank in de trein… Uien-oksels, broodje pindakaas-monden, zeven dagen ongewassen hoofdhaar en onverklaarbare visgeuren. Het is gewoon niet oké om tijdens de spitsuren gebruik te maken van openbare vervoersmiddelen als je drie dagen niet gedoucht hebt of 's ochtends geen tandenborstel door je giecheltje hebt gehaald. Zo moeilijk is het toch niet?

 

En weet je wat nog het allerergste is? Dat IK vies aangekeken word als ik even heel bescheiden een klein beetje parfum in de lucht spray wanneer ik al die walmen niet meer aankan. Sorry zeg… ik kan toch ook niet weten dat mijn medereizigers liever de geur van elkaars ochtendadem ruiken dan mijn Miss Dior Chérie.

 

Blijft een pareltje hè <3

 

Ik snap best dat veel mensen 's ochtends haast hebben, maar je kunt gewoon niet als een stinkbom de trein betreden en andere mensen misselijk maken. Denk aan de gemoedstoestand van je medemens, please! Gelukkig zijn er ook jongens en meiden die zichzelf wél goed verzorgen en fris en fruitig de dag beginnen.

 

Neem dagelijks een lekkere douche, zeep je oksels flink in (en spoel ze ook weer goed schoon!), gebruik regelmatig deodorant, poets twee keer per dag je tanden en neem af en toe en smintje. Volg je keurig dit lijstje, maar merk je dat mens en dier nog steeds met een grote boog om je heen loopt? Dan heb ik een paar simpele tips voor je!

 

Poets jij je gebit ook netjes twee keer per dag weer shining bright?

 

Zweetoksels
Trek dagelijks een schoon shirt aan. Het liefst van katoen! Gooi je gedragen shirtjes ook meteen in de was, want wanneer 'oud zweet' warm wordt (doordat je een shirt opnieuw draagt) gaat dit enorm stinken. De zweetgeur in je kleding proberen te verhullen met vijf liter deo heeft geen zin, dus bespaar jezelf de moeite. Deodorant werkt namelijk alleen op de (schone) huid. Wassen zul je! Of je moeder…

Over deodorant gesproken: een parfumdeo'tje met een snoepgeur werkt vaak voor geen meter, want die pakt je zweetklieren niet aan. Die oksels hebben een anti-transpirant nodig. Dit staat meestal op de flacon aangegeven. Merken als Sanex, Rexona en Dove hebben een aantal fijne exemplaren in hun assortiment!

 

 

Stinkend straatje
Oké, van oksels naar een dodelijke adem. Soms is het poetsen van je tanden niet genoeg. Tongaanslag, een leger bacteriën of infecties kunnen ervoor zorgen dat je nog steeds walgelijk uit je straatje stinkt. WAT NU!? Verwijder met een flosdraad eerst die struiken tussen je tanden en poets de achterkant van je tong goed schoon. Het slijm op je tong is namelijk een lekkere broeiplaats voor bacteriën. French kiss, anyone?

 

 

Mijn tip voor een instant frisse adem is CB12. Geen grapje! Ik spoel elke ochtend én avond mijn mond met dit pepermuntwatertje en ik heb zelfs geen last meer van morning breath. Ik hou van dat spul <3. Je kunt 't gewoon kopen bij de drogist en een fles kost €13,30.

 

 

Nou girls, dit waren een aantal anti-stinktips van mij! Ben jij onzeker over je eigen lichaamsgeur of weet je niet zeker of je adem wel naar bloemetjes ruikt? Zeg gewoon tegen je vrienden, familie en collega's dat ze je altijd moeten waarschuwen wanneer je wat minder fris ruikt. Probeer daar gewoon lekker luchtig over te doen. Niks om je voor te schamen! Zelfs Austin Mahone, Harry Styles en Justin Bieber ruiken 's ochtends naar rotte eieren ;). Johnny Depp uiteraard nooit.

O ja! Kijk! Ik heb nieuwe fluffy sokken bij de New Look gekocht 😀

 

Tot volgende week!

Liefs,
Noëlla