10 frustraties die iedereen wel kent…

Hartstikke leuk hoor, van die poezelige handjes met pimpelpaarse nagels, maar heb je weleens stilgestaan bij de ellende die eraan vooraf gaat?
 
Als er iets is wat ik vaak vermijd op beauty gebied, dan is dat nagellak. Eén keer in het half jaar krijg ik het in mijn bol en moeten mijn nagels gedoopt worden in knalroze. Dan onderga ik het vier uur durende ritueel en kijk ik vervolgens maanden niet naar mijn nagels om.
 
Net zo lang totdat de laatste restjes nagellak er compleet vanaf gesleten zijn. Gevalletje te-lui-om-een-flesje-nagellakremover-te-pakken. Daarom zeg ik, tijd voor een nieuwe trend: gechipte nagellak! Dan hoef ik me in ieder geval niet meer zo te schamen voor mijn armoedige tengeltjes.
 
Maar waarom heb ik dan zo'n hekel aan nagels lakken? Nou, hierom!
 
1. Herken je dat gevoel van trots als je je nagels als een pro gelakt hebt? Ik wel hoor. Tót het moment dat mijn rechterhand aan de beurt is… Welkom bij 'Knoeien doe je zo!'.
 
2. Ha! Nail-art? Wacht even hoor, dan reserveer ik even een volledige vrije dag in mijn drukke agenda. Die zogenaamde easy peasy designs zijn écht niet 'zo gepiept'. 
 
3. 'Sneldrogend'… Yeah, right. Tenzij nagellakland '3 uur' onder 'sneldrogend' verstaat.
 
 
4. Nagels lakken voordat je naar bed gaat, eindigt altijd in een fail. En ja, óók als je denkt dat ze kurkdroog zijn. De volgende ochtend staan geheid de kreukels van je kussensloop in je nagels gegraveerd. Hoe dan?!
 
5. Eén laagje: te doorzichtig. Twee laagjes: nog steeds te doorzichtig. Drie laagjes: je manicure is volgend jaar pas droog.
 
6. Heb je eindelijk een tof kleurtje gekozen uit je bescheiden -kuch- nagellakcollectie, is precies dát potje uitgedroogd. Pff, laat maar!
 
7. Het moment dat jij je beste vriendin enthousiast vertelt dat deze nagellak nu al twee dagen flawless blijft zitten *graait naar sleutel in tas*. O nee, toch niet…
 
8. Ook leuk: als je je nagels 5x opnieuw hebt gelakt en vervolgens met je haar in de verse lak blijft hangen. WHAAA!
 
9. Glitternagellak: wat je ook doet, die kleine shiny nachtmerries zijn wekenlang niet van je af te slaan. Tenzij je het schuurapparaat van je buurman mag lenen.
 
10. Waar komen die freakin' luchtbelletjes nu weer vandaan?!
 
 
Dus ja… nagels lakken sucks. Voor sommige meiden is het een rustgevende bezigheidstherapie, maar ik verander tijdens mijn lak-ritueel in een kwaadaardig monster dat haar potje nagellak het liefst met de grond gelijk maakt. 
 
Wat zijn jullie beauty frustraties?
 
Liefs,
Noëlla