Hier wordt je huid niet blij van!

'Dankzij' mijn gevoelige acnéhuidje weet ik inmiddels wat de do's en don'ts zijn op het gebied van huidverzorging.
 
De do's kennen we nu allemaal wel: water drinken, goed schoon houden, hydrateren, noem het hele rijtje maar op… Vandaag ga ik jullie vertellen welke dingen je huid ab-so-luut niet leuk vindt en waar je per direct mee moet kappen!
 
1. Lange, hete douches
Ik weet het, zo'n stoomsessie in je badkamer is hemels, maar van heet water droogt je huid ontzettend uit. Zet de temperatuur een tikje kouder om je huid soepel te houden.
 
2. Puistjes uitknijpen zonder tissues
Lekker met die ranzige vingertjes die gele rakker uitknijpen is geen goed idee. Wikkel altijd een tissue om je je vingers. Vanwege bacteriën, maar ook om huidbeschadiging door je nagels te voorkomen. Voor je het weet heb je namelijk van dat mini-pukkeltje een fikse oorlogswond gemaakt.
 
3. Een vieze kussensloop
Hoe schoon hij er ook uitziet, het is aan te raden om je kussensloop om de 3 dagen te vervangen, want: restjes talg, hoofdhuidschilfers, kwijl, zweet… Do I need to say more?
 
4. Verkeerde voeding
Dit geldt niet voor iedereen, maar ik spreek uit ervaring. Zodra ik teveel zuivelproducten eet/drink, schieten de puisten als paddestoelen uit de grond. Bah! Dit gebeurt trouwens ook wanneer ik weer eens een vierkazenpizza naar binnen heb gewerkt…
 
5. Stress
Teveel stress is écht funest voor je huid! Zit je gezicht onder de vlekjes, mee-eters of zie je een beetje bleek? Dan kan het het heel goed zijn dat je mentaal niet zo lekker in je vel zit óf het heel druk hebt. Ontspanning is daarom superbelangrijk voor een rustige huid en een frisse uitstraling.
 
Uiteraard zijn er nog veel meer dingen waar je huid niet zo goed op reageert, maar ik heb even de vijf punten genoemd waar ik zelf altijd heel heftig op reageer.
 
Wat zijn jullie absolute don'ts op het gebied van huidverzorging? Let me know!
 
Liefs,
Noëlla