Confession time!

Soms doe je weleens van die gênante dingen die je het liefst voor jezelf houdt. Ik dus ook. En geloof me, het lijstje met mijn meest beschamende fratsen is lang…
 
Toch leek het me wel lollig om de top 3 van dit lijstje out in the open te gooien. En misschien, héél misschien, kunnen jullie je herkennen in mijn meest beschamende beauty geheimen. Al denk ik eigenlijk van niet.
 
Oké, here we go!
 
1. Haarfobie

Toen ik 16 was, was mijn haarfobie op z'n ergst. Alles moest kaal. Behalve mijn hoofd dan. Ik jatste een scheermes over mijn hele lichaam: mijn oksels, armen, benen, tenen, handen, buik… Alles moest glad. Ook de donsharen op mijn billen moesten eraan geloven. En dit had ik dus beter niet kunnen doen.

Mijn fluffy kadetjes maakten de eerste dag plaats voor een kale kont, maar na dag 3 begon de horror. De haren die terug groeiden uit mijn derrière waren pikzwart. Het leek alsof ik de ass van een gorilla had. Man, man man… DRA-MA! De enige oplossing was dat ik met mijn blote achterste in de zon moest gaan liggen, zodat de haartjes langzaam aan weer blond kleurden.
 
2. Wenkbrauwen gabber style
Ooit liep ik flink voor paal toen ik bewust mijn wenkbrauwen verminkte door er stukjes uit te plukken. Van die streepjes in je brows die toen 'hip' waren in de gabber-scene. Daar liep ik dan, als onzekere brugpieper met m'n bloemetjesjurkje, rood getuite lipjes en twee monsterlijke gabber-wenkbrauwen (die overigens niet meer gewoon wilden groeien).
 
3. Tandpasta face
 
Uit pure wanhoop heb ik laatst nog iets heel debiels gedaan. Na het uitproberen van honderden anti-acnémiddeltjes, besloot ik mijn tube tandpasta er maar bij te pakken. Er wordt namelijk beweerd dat tandpasta pukkels uitdroogt, dus onder het mom van 'laatste redmiddel' ging ik er maar gewoon voor.
Ik begon mijn puistjes één voor één aan te stippen, maar was zo gefrustreerd dat ik een grote kwak uit de tube kneep en mijn hele gezicht er maar mee insmeerde. Of het geholpen heeft? Geen bal! Ik heb drie weken rondgelopen met een gezicht vol schilfers. Het voordeel is dat mijn poriën nog steeds een pepermuntgeur uitscheiden.
 
Toegegeven: Ik ben soms misschien een beetje radicaal en geschift, maar die eigenschappen kunnen ook heel positief uitpakken hoor! Zo werkt haarlak als fixing spray voor je gezicht écht heel goed en zorgen uitgelekte theezakjes voor een perfect gladde bikinilijn.
 
Wat zijn jullie awkward beauty moments?
 
Liefs,
Noëlla