Zo fake je die schattige Pippi Langkous-look

Als beauty redacteur spot ik zo nu en dan een abnormale trend. En I lóóóve gekke beauty trends! Ik heb het al een beetje verklapt in de titel, maar dit seizoen zijn (nep)sproeten helemaal hot
 
Nu mag ik mezelf een geluksvogel noemen, want ik ben geschapen met een neus vol zomersproetjes. ZOMERsproetjes ja… Ze komen bij mij dus alleen tevoorschijn als de zon volop schijnt. Maar aangezien het nu hartje winter is, houden mijn freckles een diepe winterslaap. Zou ik ook doen, als het even kon.
 
Maar, geen nood aan de man! Dankzij de namaaksproeten-trend hoef ik deze winter gelukkig niet met een vlekkeloos hoofd te dealen. Met een speciale stiptechniek creëer je namelijk binnen no time een schattig sproetenfestijn op je toet. En de inspiratie voor een realistisch sproetjes-patroon? Die kijken we gewoon lekker af van de catwalk.
 
Inline afbeelding 2
Backstage bij het Britse fashion duo Justin Thornton & Thea Bregazzi ging de make-upartist los met wenkbrauw- en oogpotloodjes in verschillende bruintinten.
 
Maar hoe zorg je er nou voor dat je nepsproeten er zo natuurlijk mogelijk uitzien? We willen er niet bijlopen alsof we met z'n allen de mazelen hebben. Gelukkig is het niet zo moeilijk als het lijkt.
 
Je doet het volgende:
1. Maak je gezicht eerst egaal met een BB-Cream of foundation en laat dit eventjes intrekken.
2. Poeder je gezicht af, zodat je geen last meer hebt van een glibberig velletje.
3. Now comes the trick: pak twee wenkbrauw- of oogpotloodjes in verschillende bruintinten en zet hiermee random stipjes op je wangen, neus en jukbeenderen. Je kunt er eventueel ook nog een aantal sproeten op je kin en voorhoofd planten. 
4. Ga nogmaals met een facepowder langs je gezicht om de boel te fixeren.
 
Tip: Zorg ervoor dat de stipjes niet allemaal even groot zijn, maar wissel af door het potloodje soms iets harder en soms iets zachter op je huid te drukken. Zo krijg je het meest natuurlijke effect.
 
Hebben: Als je het echt goed wilt doen, ga je voor dit freckle pencil van TOPSHOP. Dit handige potloodje heeft een speciale formule waardoor elk sproetje uniek lijkt.
 
Inline afbeelding 4
 
 
Wat vind jij van deze beautytrend? Ga jij 'm uitproberen? Laat 't me weten! Vind ik leuk.
 
Liefs,
Noëlla
 
 
Bron afbeelding: Estrop-Barcelona