Vraag jij het je ook weleens af?

Soms heb je dat weleens… Van die beautyproducten waar je een negatief vooroordeel over hebt.

Gedachten als 'Pff, dat werkt toch voor geen meter' of 'Wat een flauwekul' nemen de overhand in je kritische beauty mind.

Zo wilde ik bijvoorbeeld ook heel lang niet geloven in oogschaduwbasis. Een smeerseltje dat ervoor zou moeten zorgen dat je oogschaduw niet gaat glijden… Yeah right. Vast weer zo'n nep-product waar ze lekker mee kunnen cashen. Ik trap er niet in, dikke doei.

Maar oh, oh, oh, ik had het helemaal bij het verkeerde eind! En wat heb ik een spijt dat ik dit wonderproduct zo lang heb moeten missen in mijn make-uptas.

Hoe ik uiteindelijk bekeerd ben? Dat ging als volgt: Nadat mijn mooie oogschaduwlook voor de zoveelste keer compleet verdween in mijn oogplooi, besloot ik eindelijk de gok te wagen. Ik kocht een oogschaduwbasis. Eentje van Smashbox. 'Een héle goeie!', als ik de parfumeriedame mocht geloven. 'Jaja, vast…', dacht ik toen ik diep in mijn buidel tastte om haar mijn zuurverdiende euro's te overhandigen. 

De volgende dag moest ik er dan echt aan geloven. Ik deed een dotje van het spul op mijn oogleden, vóórdat ik in de weer ging met mijn oogschaduw (wat btw al veel beter aan mijn huid bleef hechten) en vervolgens was het wachten op het moment van de waarheid. Zou het werken?

Terwijl 's avonds rond een uurtje of acht mijn foundation compleet van mijn gezicht was afgeglibberd, zat mijn oogschaduw er nog piekfijn op. Maar dan bedoel ik ook écht nog helemaal perfect. Geen pandataferelen, geen smudges, niks.

Wauw! Ik heb mijn lesje wel geleerd… Vanaf deze dag kan ik dus echt niet meer zonder oogschaduwbasis (van Smashbox). Wat een uitvinding. En wat ontzettend idioot van mij dat ik zó lang onnodig heb rondgelopen met gesmudgde oogschaduw. En dat noemt zichzelf dan een beauty blogger, ha!

Mijn advies aan jullie: Give it a try! En ja, soms lijkt een product te mooi om waar te zijn (ik moet eerlijk toegeven dat dat inderdaad vaak ook zo is), maar in sommige gevallen is het écht meer dan alleen een verkooptrucje. En dit is dus zo'n gevalletje. Oogschaduwbasis werkt als een baas! Tenminste, de variant die ik heb geprobeerd dan ;-).

Dus als jij het ook spuugzat bent dat je ooschaduwlook na een uur van je vette oogleden glijdt, investeer dan in deze reddende engel. Ik ben misschien een beetje laat (vijf jaar?), maar voor mij is oogschaduwbasis dé ontdekking van 2015.

Scoor deze kanjer bij Douglas voor €20,50. Je doet bovendien een eeuwigheid met een tubetje, dus hij is 't meer dan waard.

Liefs,
Noëlla