Hoe gaat het nu met haar huid?

Hi lieve Cosmogirls,

Zoals jullie weten heb ik behoorlijk te kampen met het leed dat acné heet. Een paar maanden terug schreef ik daar een blog over en ik wil jullie heel graag laten weten wat er in de tussentijd is gebeurd. En hoe het nu met mijn huidje gesteld is.
 
Een aantal maanden terug ben ik uit wanhoop jankend naar mijn huisarts gefietst en vanaf dat moment is het balletje eindelijk gaan rollen. De strijd met die rotpuisten is on
 
Aangezien Doc niet goed wist welk nutteloos middeltje hij nu weer moest voorschrijven, verwees hij me door naar de dermatoloog. Goed, op naar de dermatoloog dan maar.
 
Ik kwam daar aan en ik zal je vertellen: ik heb nooit van mijn leven zo'n enorme flapdrol meegemaakt. Zonder mijn huid überhaupt te bekijken, wilde de beste man mij 'gewoon even' een Roaccutane-kuurtje (een hele heftige acné-kuur) voorschrijven. Dit weigerde ik, want ik had namelijk niet zo'n zin in regelmatig bloedprikken, uitgescheurde lippen, maandenlang vervellen, jeuk en depressieve gevoelens. Dat zijn namelijk de meest voorkomende bijwerkingen.
 
Wat een ellende. Dan maar een paar puisten. Naja, een paar…? Ik leek destijds wel een krentenbol:
 
 
Na mijn vraag of er eventueel andere opties zijn, vond meneer de dermatoloog dat hij verder niks voor mij kon betekenen, dus werd ik doorverwezen naar de huidtherapeut. Ok doei.
 
Ik kwam terecht bij Derma2Care in Amsterdam en ik zei: 'verlos mij van deze puistenplaag'. En dat is precies wat ze gingen doen.
 
Door middel van dieptereinigingen en peelings moesten de puistjes beetje voor beetje minder worden. Het is natuurlijk niet in één behandeling gefixt, dus moest ik regelmatig terug komen om uiteindelijk dat modellenhuidje te krijgen.
 
Tijdens mijn eerste afspraak had ik hoge verwachtingen. Daar ging ik dan, de behandeltafel op. Mijn gezicht werd netjes gereinigd en vervolgens kwam de huidtherapeut gewapend met een scherpe naald en tissues mijn kant op gelopen. Slik…
 
Meer lezen over mijn puistenstrijd, de behandelingen die ik heb gehad én het resultaat? Stay tuned! De volgende keer kom ik jullie vermaken met deel 2.
 
Liefs,
Noëlla