Hoe gaat het nu met haar huid?

Hi Cosmogirls!
 
100 anti-acné middeltjes verder en nog steeds een puistenkoppie. Vandaag kunnen jullie meer lezen over mijn strijd met die eeuwige pukkels en de zoektocht naar dé perfecte verzorging. Meiden die ook last hebben van puistjes: I feel you! Maar geloof me, uiteindelijk komt het goed.
 
De vorige keer vertelde ik al dat ik in februari bij de huidtherapeut ben beland. Hij stelde een heel behandelplan voor mij op. Na een grondige huidanalyse werd besloten dat ik om de twee weken terug moest komen voor een dieptereiniging en een peeling.
 
Dieptereiniging:
Dit is eigenlijk niets meer dan een kneiterharde uitknijpsessie. Nee grapje, het valt allemaal reuze mee. Met het naaldje worden mee-etertjes en ontstekingen heel licht ingeprikt (dit voel je amper) en vervolgens worden al je poriën leeg geknepen. Zo is je huid helemaal ready voor de peeling die er vervolgens overheen gaat. 
 
Salicylzuur peeling: 
Salicylzuur is een ingrediënt met een ontschilferend effect. De bovenste huidlaag wordt als het ware 'opgelost', wat ervoor zorgt dat je huid heel snel 'ververst'. De peeling zelf duurt maar heel kort. Het spul wordt met een spateltje op je huid gesmeerd als een soort masker en dit moet eventjes inwerken. Dit prikt trouwens wel behoorlijk en je huid wordt er ook knalrood van. 
 
Aan het einde van de behandeling (bij elkaar duurt 't een half uurtje) krijg je een camouflerend goedje op je gezicht gesmeerd met spf 35. Het nadeel is namelijk dat je absoluut niet in de zon mag zonder bescherming als je deze behandelingen ondergaat. Vond ik best lastig, want ik lig meestal in februari al te bakken in de lentezon voor een lekker Geordie Shore-tintje.
 
Nog een nadeel: de eerste week na de behandeling verschilfert je huid als een malle. Zo zag mijn wang/kaak/kin eruit (sorry als je het vies vindt, maar dit is nu eenmaal wat er gebeurt): 
 
 
Na een week is je slangenvel helemaal weg en komt er een babyroze huidje tevoorschijn (en ja, ik ben hier helemaal Toos foundation-loos!). Happy face 2.0: 
 
 
En toen, nóg een week later, ging het weer heeeeeeelemaal mis. What the hell?! 
 
 

De behandeling hielp, maar niet voor lang helaas. Ik was er echt kapot van! Rot huid… Na een week had ik gelukkig weer mijn volgende afspraak en ik was heel benieuwd wat mijn huidtherapeut hiervan vond en of het überhaupt ooit nog goed gaat komen met mijn gezicht. 
 
Ben jij ook benieuwd hoe dit drama afloopt? In de volgende (en laatste!) puistjes-update ga ik jullie laten zien hoe mijn huid er op dit moment uitziet en onthul ik een hele belangrijke oorzaak voor mijn acné. Stay tuned!
 
Liefs,
Noëlla