Zo ziet haar huid er nu uit

Hoi lieve Cosmogirls,
 
Hoe gaat het met jullie? Lekker van het mooie weer genoten? 
 
Zoals jullie misschien wel weten, heb ik inmiddels een ernstig puistentrauma opgelopen. Lees hier deel 1 en 2 van mijn strijd tegen die hardnekkige krengen…
 
In mijn vorige update vertelde ik jullie al over de salicylzuur peeling die ik onderging bij de huidtherapeut. Ik ben nu al 7 keer geweest voor deze peeling, waarvan de laatste twee weken geleden was. 
 
Mijn ervaring van de afgelopen maanden was heel wisselend. De ene keer knapte mijn huid ontzettend op, maar de andere keer kreeg ik weer een enorme uitbarsting aan pukkels. Ik moet wel zeggen dat de behandelingen mijn huid een heel stuk rustiger hebben gemaakt. Ik had na 3 peelings namelijk geen last meer van onderhuidse ontstekingen. Jeeej! Alleen die mee-eters en oppervlakkige puistjes bleven steeds terug komen. Zonder make-up de deur uit zat er dus nog even niet in.
 
Mijn redding
Toen de huidtherapeut en ik ten einde raad waren, besloot ik zelf maar eens op onderzoek uit te gaan. En ik kwam eigenlijk al vrij snel uit bij de anticonceptiepil… Al jaren gebruik ik Microgynon 30. Maar toen ik op internet las dat meerdere meiden die deze pil gebruiken óók last van hardnekkige acné hadden, werd mij het een en ander duidelijk. Microgynon 30 bevat namelijk androgenen (dit zijn mannelijke hormonen). Een bijwerking van het slikken van die mannelijke hormonen is, je raad het al, acné! Ik wist niet hoe snel ik naar mijn huisarts moest gaan voor een andere pil. Eentje zónder androgenen a.u.b.! Hij schreef mij de Yasmin voor, hoppa, zo gepiept! Zou het werken?
 
3 maanden verder
Omdat mijn lichaam even moest wennen aan deze nieuwe pil, heb ik het even drie maandjes te tijd gegeven. En guess whatHet resultaat is bi-zar, lieve meiden. Alle puisten zijn weg, foetsie en compleet verdwenen! Mijn huid is flawless en ik had nooit durven dromen dat mijn gezichtje er ooit nog zo goed uit zou komen te zien. En natuurlijk heb ik af en toe nog last van een verdwaalde puist of wat mee-etertjes op mijn neus, maar dat is helemaal niks vergeleken bij het kraterkoppie dat ik had.
 
Voor en na:
 
Inline afbeelding 1
 
Inline afbeelding 2
 
 
Ik vind het trouwens super raar dat geen enkele arts of specialist mij hier ooit op geattendeerd heeft. Ik heb me heel lang vet onzeker gevoeld, ik heb zoveel gehuild en ook zoveel pijn gehad door alle middeltjes en behandelingen… En niemand die mij zei dat het misschien weleens aan mijn pil kon liggen. Alle credits gaan naar Google!!! Ik ben nu de meest blije (puistvrije) geit ever.
 
FYI: Ik ga trouwens nog wel elke maand naar Derma2Care voor een dieptereiniging (knijpsessie) om de boel vanaf de buitenkant een beetje onder controle te houden. Ik heb nou eenmaal een vette huid met verstopte poriën die af en toe geleegd moeten worden.
 
Hopelijk hebben jullie iets aan mijn persoonlijke acné-verhaal, girls! Voor tips, tricks, adviezen, fijne productjes of andere vragen, kun je even een comment plaatsen onder dit artikel. Ik ben inmiddels een pro in puistbestrijding.
 
Liefs,
Noëlla