Wat vaker in de spiegel kijken is geen overbodige luxe…

Fatsoenlijk voor de dag komen, schijnt voor sommige girls (én boys) helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn…

Gelukkig bestaan er nog eerlijke mensen -zoals ik- die even de moeite nemen om je te vertellen dat je er niet zo fris bij loopt. Al zou het natuurlijk een stuk fijner zijn als dat voortaan niet meer nodig is.

 

Oogsnot
Als ik ergens niet naar kan kijken is het een oog vol met oogsmurrie. Je weet wel, dat glibberige strontje in de binnenste ooghoek. Of nog erger: een zwart snotje dankzij een iets te smeuïg oogpotlood. Hou die kijkers prut-vrij mensen. Puh-lease!
 

Kwijl kwestie
Van oogsnot naar mondhoek-brokjes. Het valt me enorm op hoeveel mensen er praten met opgedroogd speeksel in hun mondhoeken. We kwijlen allemaal weleens, maar haal die aangekoekte spuugrestjes wel even weg voordat je een gesprek aangaat.
 

Slaapkruin
Haast in de ochtend? Ik ken het. Maar sommige meiden nemen de out of bed-look wel héél letterlijk. In het openbaar verschijnen met een omhoogstaande slaapkruin op je achterhoofd gaat gewoon te ver. Kam de boel plat met een beetje water of ga voor een net paardenstaartje. 
 

Foundation vlokken
Niemand wordt gelukkig van een schilferig plamuurgezicht. Zit je onder de puistjes? Korstjes? Of is je huid juist superdroog? Gebruik dan gewoon even geen foundation. Het heeft geen zin om een halve fles op je huid leeg te smeren, terwijl de korsten er doorheen blijven komen. Je krijgt er alleen maar een viezige uitstraling door. Geloof mij: een schoon gezichtje (mét puistjes) ziet er veel beter uit!
 

Beboste benen
Dikke prima dat jij je benen niet scheert in de winter (doe ik ook nie, ha!), maar skip die panty's dan alsjeblieft! Zo'n semi-doorzichtig lapje stof gaat toch echt jouw enorme oerwoud niet bedekken. Ga dan liever voor die dikke fleece-legging, óf haal je scheermes weer tevoorschijn.
 

Kreukel koningin
Niet echt beauty, maar wel de moeite waard om even te benoemen: waarom strijken mensen hun kleding tegenwoordig niet meer?! Echt bi-zar hoeveel chicks met een verfrommeld kloffie naar buiten gaan (en tegelijkertijd beweren dat hun kleding helemááál niet gekreukeld is)… Babe, haal een bout over je shirt en het begrip 'niet gekreukeld' krijgt een hele nieuwe betekenis voor je ;).

 

Maak jij je ook schuldig aan één van deze smoezelige zaakjes? Hopelijk heb je dan iets aan mijn goedbedoelde hints! Soms moet je jezelf gewoon even wat vaker (en beter!) checken om erachter te komen of je er wel zo fris en fruitig bij loopt.

 

Geen dank!

 

Liefs,

Noëlla