Hoe klonteriger, hoe beter

Het was altijd een heuse beauty fail om drie tubes mascara leeg te smeren op je wimpers. Maar hey – zo nu en dan is het tijd voor vernieuwing in beautyland. En uiteraard moet ik als beautyblogger wel een beetje met de trend meelopen om serieus genomen te worden…

Daarom kun je vast wel raden wat er deze week boven aan mijn boodschappenlijstje stond. Juist, liters mascara. En dan het liefst de klontjesvariant in de kleur pikzwart.

 

Het komende seizoen mogen we namelijk zóveel lagen mascara aanbrengen, dat we spierpijn in onze oogleden zullen krijgen.

Topdesigners gingen ons voor en we hebben dan ook een paar dikke, plakkerige exemplaren voorbij zien komen op de catwalk. Eigenlijk vind ik dat de credits naar Barbie van Oh Oh Cherso moeten gaan, want zij liep al veel eerder met wimpers rond die nog dikker zijn dan de poten van een vogelspin. Prada, je loopt achter!

 

 Marc Jacobs hield het nog enigszins subtiel.

 

Peter Som ging voor een smerige ooglook.

 

Lanvin ook. Maar dan x 100.  Btw, is dat schoenenpoets?

 

Cavalli wilde wel meedoen, maar de visagist stopte haar mascaraborstel iets te vroeg terug in haar koffer.

 

En Prada heeft goed afgekeken bij de vrouwelijke cast van Geordie Shore.

 

Om er straks net zo trendy bij te lopen als deze catwalkmodellen en het ultieme spinnenpoten-effect te krijgen, moet je er rekening mee houden dat je ongeveer je halve ochtend kwijt bent. Wat een tijdrovende klus!

 

Van mooie, perfect gespreide wimpers naar een klonterige plakboel is niet bepaald eenvoudig (en ik kan het weten). Je hebt minstens de volledige inhoud van je mascarahuls nodig om ongeveer 30 lagen aan te brengen. Maar hard werken loont, want het resultaat is vet. Hééél vet.

 

 

Weelderige wimpers. Maar dan anders. Wat vindt jij van deze vernieuwende make-uptrend?

Liefs,
Noëlla