Zo moeilijk is ‘t echt niet, hoor!

Het stylen van je wenkbrauwen een vak apart? Welnee!

Of je nou voor een dikke bos gaat of een subtiel lijntje, het maken van een perfecte brow is zo gepiept.

Hierbij mijn tips!

 

 

Plukken

Er is een manier om erachter te komen wat dé perfecte vorm is van je wenkbrauw (iets met potloden), maar daar waag ik me niet meer aan. In een ver verleden heb ik namelijk de plukziekte gehad.

Ik vond het mooi om slechts drie wenkbrauwharen over te houden en deze met elkaar te verbinden door middel van een strak potloodlijntje. Het heeft járen geduurd voordat ik mijn oorspronkelijke brow shape weer terug had. Vreselijk.

Daarom mijn nummer 1 tip: Ga naar de schoonheidsspecialiste en laat je wenkbrauwen één keer in de juiste vorm epileren. Je hoeft ze daarna alleen nog maar een beetje bij te houden. Oja, enne: haal nooit haartjes weg aan de bovenkant van je wenkbrauwen, hierdoor gaan ze hangen en krijg je een droopy face.

 

Essentials

Zonder goed pincet kom je niet zo ver. Het zelfde geldt voor goed licht (daglicht is the best!) en een spiegel.

Het allerbeste pincet voor je epileerroutine is een Tweezerman. Can't live without! Dat ding plukt serieus de meest miniscule haartjes weg. Bovendien blijft dit pincet voor eeuwig scherp.

Je kunt ze kopen in allerlei leuke kleuren en met toffe prints. Ik heb dit coole panter-exemplaar:

Pincet €29,25 Tweezerman via Douglas

 

Stijlwerk

Volgens mij heb ik zo ongeveer alles getest op wenkbrauwgebied. Tientallen routines en producten verder, kan ik je eindelijk vertellen wat ik de fijnste manier vind om mijn wenkbrauwen te stylen.

Komtie: Geloof het of niet, maar het product dat voor mij het allerbeste werkt is het populaire wenkbrauwpotlood van de HEMA . Hier zit ook een vet handig borsteltje aan, waarmee je je wenkbrauwen mooi in vorm kan borstelen.

Ik kan wel allerlei moeilijke tekentechnieken met jullie gaan delen, maar dat is niet nodig. Just keep it simple! Vul gewoon lichtjes je wenkbrauw in met een potlood of poeder en probeer niet iets te maken wat er niet is. Ik ben voor team Natural Beauty.

 

 

Fixeren

Om m'n browtjes de hele dag op z'n plek te houden gebruik ik een oud, schoon mascaraborsteltje die ik eerst besproei met wat cheap-ass haarlak. Vervolgens even door je wenkbrauwtjes heen halen klaar!

 

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips, girls. Vragen? Stel ze hieronder bij de comments!

 

Liefs,

Noëlla