Te moe voor een uitgebreid reinigingsritueel?

Als jij elke avond met een smerig bekkie gaat slapen, raken je poriën verstopt. En nu mag je drie kaar raden waar acnébacteriën zich het liefst nestelen… Juist, in een verstopte porie, vol met talg. Nog erger: je vergroot de kans om vroeg rimpels te krijgen! En of je je nou dagelijks vol plamuurt met make-up of juist kaal de deur uit gaat, dat maakt geen bal uit. Elke huid moet gereinigd worden met al die schadelijke afvalstoffen in de lucht. 
 
Enne, ja, óók die dikke laag mascara moet eraf geboend worden. Tenzij je straks graag wimperloos door het leven wilt…
 
Dit stappenplan helpt jou op weg naar een brandschoon huidje en voorkomt dat je er over 3 jaar uitziet als je oma. Zonder wimpers. Met puisten. Dus red jezelf nu het nog kan.
 
1. Was je handen. Al die bacteriën die op je handen zitten wil je niet op je gezicht krijgen.
2. Gebruik een milde facewash (eentje die ook geschikt is voor je ogen) in combinatie met lauw water.
2. Is de temperatuur van het water goed? Maak dan je gezicht nat.
3. Doe een beetje reiniger op je handpalm en verdeel dit over je vingers.
4. Masseer het goedje met ronddraaiende bewegingen over je gezicht, totdat je denkt dat alle make-up is 'losgelaten'.
5. Spoel je huid (heel!) grondig af met water. Zelf gebruik ik altijd een washandje om die hardnekkige baggerboel van mijn toet af te krijgen.
6. Sluit je routine af met een tonic en je dag/nacht crème.
 
Dus, lieve ladies, die smoesjes als 'geen tijd' of 'te moe' kennen we nu wel. Geef jezelf 's ochtends en 's avonds maar een flinke schop onder je kont en maak dat gelaat maar goed schoon! Een makkelijk make-updoekje is echt niet voldoende om je poriën te ontstoppen en uitgeharde mascara te verwijderen… Helaas pindakaas.
 
Succes! Ik weet dat jullie het kunnen!
 
Enne, als ik een fijne tip mag geven:
 
 

Dit spul rockt! Voor elke huid geschikt. En verwijdert zelfs de meest plakkerige make-uplagen, zonder te prikken. Kost €17,50 en is hier te bestellen.
Happy cleaning!
Liefs,
Noëlla