Is ‘maatje zero’ de definitie van mooi?

De mooiste meisjes hoor je tegenwoordig klagen dat ze een buikje, te dikke heupen of babyvetjes hebben. Terwijl je zelf geen grammetje bij ze ziet zitten. In jouw ogen zitten ze tegen het randje van perfectie aan. Ook jou maakt het dan weer onzeker, als zij al klagen over dat ene grammetje, hoe zien ze jouw lichaam dan?

Je ziet het overal om je heen, sla je een mode-magazine open zie je gelijk op elke pagina de prachtigste vrouwen staan. Maar zie wel in dat alle foto’s in zo’n magazine gephotoshopt zijn.

Is het niet onzuiverheden wegwerken dan is het wel dat buikje wat bijsnijden. En met een paar lagen foundation en een goed Photoshop programma ziet elk meisje er prachtig uit.

Maar is dat wel wat je wil? Natuurlijk wil iedereen stiekem net zo zijn als de modellen die je op de catwalk ziet lopen. Toch zien die meisjes er in het dagelijks leven echt niet zo fris en fruitig uit.

Ook op televisie zie je de mooiste actrices voorbij lopen. Denk bijvoorbeeld aan de high-school films waarbij jongens alleen de mooiste en populairste meisjes zien zitten.

Maar dat is allemaal niet de werkelijkheid. In het dagelijks leven knappen de meeste jongens flink af op meisjes met lagen make-up en graatmager past ook niet altijd in het plaatje.

Zelf probeer ik altijd zo goed mogelijk in mijn vel te zitten, omdat het leven er dan stukken beter uitziet. Niet alleen straal je vanbinnen maar ook anderen zien je stralen en dat is nog veel belangrijker dan de buitenkant.

Tevreden zijn met jezelf is heel belangrijk om gelukkig te worden. Probeer je mindere kanten te accepteren en zie in dat echt niemand perfect is.

Liefs, Marije

Beeld; www.weheartit.com