Is jouw kamer toe aan een makeover? Ying heeft een aantal tips voor je!

Hangt bij jou letterlijk het Barbie-behang van uit je kindertijd er nog? Is je kamer zo saai dat het je verveelt? Ben je wel is toe om van je kamer je eigen te gekke place-to-be te maken? Kortom, heeft je room gewoon een dikke vette make-over nodig? Dan ben je hier bij het juiste adres! Welkom bij: Pimp My Room! (Succes niet gegarandeerd ;-))

Als eerste is het wel even handig om te weten wat je precies aan je kamer wilt veranderen en hoe je dat wilt gaan doen. Is het de inrichting die je wilt veranderen, wil je je muur opnieuw behangen of ben je best tevreden over je kamer en wil je hem wat extra oppimpen.

Als je nou denkt, noodgeval hier, mijn kamer heeft écht een make-over nodig, dan kun je het beste alle volgende tips gebruiken. So, lets get started!

•Decorations?
Je kamer is mooi geverfd, heeft een leuk behang en je bent tevreden met de inrichting, maar het kan wel een dosis sfeer gebruiken. Koop wat leuke decoraties om je kamer verder aan te kleden. Dat kan door een leuke vaas te lopen met nepbloemen, een extra kussen, een schilderij te kopen of door zelf iets te maken.

Je kunt bijvoorbeeld pagina’s van de CosmoGIRL! ophangen of advertenties van editorials. Je kuntenvelopjes ophangen met leuke berichten of een whiteboard/spiegel waar mensen berichten op achter kunnen laten. Kortom: wees zo creabea als je zelf wilt.

•Inrichting?
Met het verplaatsen van meubels kan je ook een nieuwe look en sfeer aan je kamer geven (dit is trouwens ook een goed excuus om gewoon nieuwe meubels te kopen). Ooit wel eens gedacht dat je bed met wat kussen tegelijkertijd als bank kan dienen?

Pak een meetlint erbij en meet al je meubels op. Maak dan een plattegrondje met je kamer er nu uitziet en met hoe je graag je kamer wilt hebben als je de meubels switch. Dit kan door de meubels digitaal maken, dan uit te printen en schuiven.

•Verven of Behangen?
Ook van plan je muur toe te takelen? Bedenk dan eerst van tevoren of je wilt gaan behangen over verven. Wanneer je gaat behangen heb je natuurlijk behang nodig, maar ook behanglijm en een stoommachine die het oude behang er makkelijk vanaf stoomt. Lang leve de technologie!

Wil je gaan verven? Zorg dan, naast verf, rollers en kwasten, dat je je kamer volledig afgeplakt hebt en zorgt voor schilders tape waardoor je niet zo snel zult uitschieten met verven. Ook is het handig als je een eigen ontwerp wilt schilderen, als jij of een van je vrienden Picasso-skills heeft, om het misschien eerst met potlood op de muur te schetsen. En sommige verfsoorten dekken niet zo super, dus deze zal je nog een paar keer moeten verven.

Vergeet daarbij ook niet de juiste kleurcode ergens te noteren, zodat je steeds dezelfde kleuren verf koopt. Niets is gênanter als de je merkt dat de kleuren totaal niet matchen. (Spreekt uit ervaring…)

And voila your room got pimped! Hopelijk hebben jullie genoten en tot de volgende keer bij: Pimp My Room!

Liefs,

Ying