You’re on the right track baby, you were born this way!

Voor alle biseksuelen, homo’s, lesbiennes en hetero’s <3 De laatste tijd heerst er echt taboe op het anders zijn. Het woord homo wordt helaas als scheldwoord gebruikt en potten worden gebakken in een pottenbakkerij. Bij veel jongens die er verzorgd uit zien, wordt meteen gezegd dat hij nog uit de kast moet komen. En als een jongen dan gay is wordt hij meteen afgestempeld als een dramaqueen.

Vaak is het al moeilijk genoeg om ‘uit de kast’ te komen. En daarom vind ik het ook best knap dat jongeren er gewoon voor open staan en trots zijn op wat ze zijn.

Er zijn zelfs meetings in Amsterdam en ook op school wordt er steeds meer over gepraat. Ook ben ik er zelf trots op dat een van mijn vriendinnen er voor is uitgekomen, het was een grote stap voor haar, maar ze staat er nu wel mooi vol trots!

En so what als iemand op hetzelfde geslacht valt? Volgens mij zou het leven een beetje saai als we allemaal een beetje hetzelfde zou zijn. Het is geen ziekte, het is geen taboe meer, het is iets wat er in 2011 gewoon bij hoort. Iedereen heeft een zoektocht naar zijn eigen identiteit. Daar horen vriendschappen, liefdes en experimenteren bij.

Zit je toch nog een beetje met het feit dat het ongemakkelijk is dat je vriendin nu lesbisch is of je vriend homo? Meestal is het voor hen ook niet altijd even makkelijk, en dat ze nu op hetzelfde geslacht vallen betekent heus niet dat ze opeens anders zijn geworden. Voor hen was het ook een grote stap, en voor hen is fijn om daar zoveel mogelijk mee gesteund te worden.

Om het kort en krachtig nog even te zeggen, ik ben blij met de vrienden die ik heb. Het maakt me niet uit op wat ze vallen, want op het einde van de dag zijn we toch allemaal mensen. Vrienden zijn er voor elkaar, no matter what you love.

“You’re beautiful in your way,
cause God makes no mistakes
You’re on the right track baby,
you were born this way!”


Born this way – Lady Gaga

Liefs,

Ying