Ongeveer een maand geleden was Lisanne in Rome: de stad van de liefde.

Na vijf jaar hard geploeterd en geleerd te hebben voor Latijn, was het 13 september eidelijk zover! Ik vertrok met mijn lieftallige klasje met het vliegtuig naar het zonnige Rome.

Terwijl jullie waarschijnlijk in de regen naar school fietsten, liep ik blaren op mijn voeten in Rome. Natuurlijk was dit geen vakantie uitje, maar een studiereis. Om jullie een beetje mee te laten genieten, heb ik wat kiekjes op een rijtje gezet. Ik besloot deze keer niet mijn spiegelreflex mee te nemen, maar een wegwerpcamera.

Naast de bekende toeristentrekkers zoals het Colosseum, bezochten we talloze kerken en musea. Het was erg leuk om alles wat je in de boeken hebt gezien, ook in het echt tegen te komen. Van tevoren werden we gewaarschuwd dat we veel zouden gaan lopen. Mijn eerste gedachte was dat dat wel mee zou vallen, maar niets was minder waar. Elke avond ploften we uitgeput op bed.

Natuurlijk heb ik ook stiekem naar de street-style gekeken. Het viel mij eerlijk gezegd een beetje tegen. In Amsterdam vind je veel modieuze mensen met allerlei stijlen, in Parijs kun je niet om de echte Parisiennes heen en in Stockholm staan meisjes met witte All stars en knotjes op elke hoek van de straat, maar in Rome was het modebeeld wat gewoontjes.

Maar Rome is een fantastische stad en ik zou graag nog eens terug gaan! Ik heb een muntje in de Trevi fontein gegooid, dus wie weet…

Lots of love,

Lisanne