Roos maakte meer dan 1000 foto’s van Parijs!

Vorige week heb ik een heerlijke tijd gehad in Parijs, we hebben heel erg veel bezocht, van de Eiffeltoren tot ’t Louvre en de Champs-Elysées. We sloten de vakantie af met twee daagjes Disneyland.

Op vakantie vind ik het echt héérlijk om foto’s te maken van alles wat er om me heen gebeurt. Ik kan geen half uur door de stad lopen zónder m’n camera in m’n hand te hebben. Maar dat levert wel weer veel op, ik heb namelijk zo’n 1000 foto’s op m’n geheugenkaartjes verzameld en die heb ik gelijk nadat ik thuiskwam uitgezocht. Ik heb nu een selectie gemaakt van mijn favoriete foto’s en die wil ik jullie heel erg graag laten zien!

We hebben Pont Neuf bezocht, een straat met ongelooflijk veel kraampjes waar je posters, retro kaarten, oude vogues en nog véél meer kunt kopen. En gelijk daarnaast is de Seine die voor een project compleet veranderd is in een strand. Er staan ligstoelen en het ligt vól met toeristen, dat was erg leuk om te zien!

Ook hebben we een poging gedaan tot het bezoeken van Fontainebleau. Helaas bleek het paleis op dinsdag dicht te zijn en dat wisten de medewerkers van onze camping niet. Gelukkig was het héérlijk weer en hebben we kunnen genieten van een hemels broodje geitenkaas met walnoten, yum!

Als je van plan bent de Sacre Coeur te bezoeken tijdens je tripje in Parijs, doe dan alsjeblieft comfortabele schoenen aan! Het is een hele weg die je omhoog moet lopen en dat is niet te doen op dunne sandaaltjes (silly me…). Mijn moeder en ik zijn een heel eind gelopen, onderweg kom je nog langs een pleintje met allemaal schilders en ook een winkelstraatje, hartstikke leuk! De kerk zelf zijn we niet ingegaan, met 29 graden zijn er toch leukere dingen te doen dan een berg beklimmen…

Tijdens onze laatste dag in de stad zijn we naar begraafplaats Père Lachaise geweest. Het was ongelooflijk indrukwekkend om zó veel gigantische graven te zien. Vooral de plek waar Jim Morisson begraven was gaf me toch wel kippenvel, het was helemaal afgezet met hekken zodat mensen niet erg dichtbij konden komen. Het lag vol met bloemen, shirts en foto’s. De hekken waren volgeschreven met lyrics en dat was echt heel erg mooi om te zien.
We zijn ook een paar keer langs graven gelopen waarvan de ‘deksel’ een beetje verschoven was, dat deed ons wel een beetje denken aan Thriller, eek!

Als je meer foto’s wilt zien van mijn vakantie in Parijs neem dan een kijkje op m’n blog!
Liefs,
Roos
www.laceandpearlsbyroos.com