Ying is dol op de boeken van Francine Oomen. Ze introduceert een nieuw exemplaar!

De Hoe Overleef Ik (HOI)-serie van Francine Oomen was een daverend succes. Helaas kwam er een einde aan de reeks met het laatste boek ‘Hoe Overleef Ik Mijn Vader?‘.

Althans, dat liet Francine zo lijken. Aan het eind van het boek was een mail te lezen waar Rosa met Francine Oomen mailde. Daaruit blijkt dat Oomen van plan was een nieuwe serie te maken over Rosa, omdat de fans meegroeien met het personage en dus wat ouder zijn geworden. Het resultaat: de nieuwe reeks die Rosa & Co heet. Het eerste boek heeft de titel Hoe Overleeft Rosa in New York?.

Het verhaal begint als Rosa wordt afgewezen bij de Kunstacademie. Ze heeft zich voor geen enkele andere opleiding aangemeld dus ze is ten einde raad. Haar moeder belt een oude vriend in New York en van hem krijgt Rosa een baantje. Ze wordt au-pair in New York. Helaas krijgt ze daar te maken met een onhandelbare puber, die stiekem wel een beetje op haarzelf lijkt.

Het leuke van het boek is dat we voor het eerst ook het verhaal door Neuz zijn ogen zien. Zijn opleiding valt tegen en hij denkt dat hij is vreemdgegaan met Julia. Voor de rest heeft hij een drankprobleem, is blut, rookt & blowt en zijn vader heeft hem ‘ontzoond’. Hij vlucht naar Berlijn om daar naar zichzelf op zoek te gaan.

Ik heb het boek in de Kerstvakantie gelezen en ik vind ‘m echt heel leuk. Het boek heeft nog steeds hetzelfde ‘Hoe Overleef Ik-gevoel’, maar wel op een wat meer volwassen manier. Er zijn nog steeds de bekende e-mails en nu ook Skype-gesprekken. Rosa & Co is zeker een serie om te volgen en hopelijk gaat deze boekenserie ook veel prijzen winnen, want dat verdient Francine Oomen echt!