Ook al is het uitzoeken van je spullen en het inpakken van je koffers al onderdeel van de reis, als je eenmaal op het vliegveld staat, begint je reis pas écht. Lees het reisverslag van Rowan….

Eenmaal daar geniet ik van alles om me heen: alle talen die ik hoor, de stewardessen van Aziatische airlines in lange, felgekleurde jurken (waarbij ik ze eerder de nieuwste maxidresses zie showen in het vliegtuig met de gangpaden als catwalk, dan dat ik ze zo mooi opgetut achter een karretje aan zie wandelen), mensen die liever modieus dan praktisch op reis gaan (torenhoge hakken zijn écht niet prettig als je 10 uur in een vliegtuig zit..), maar bovenal van het gevoel dat ik straks in Mexico sta!

De reis van Amsterdam naar Londen is een uurtje vliegen maar verloopt helaas niet vlekkeloos, want we hebben bijna een uur vertraging. Gelukkig heb ik op het vliegveld van Londen genoeg tijd om in te checken voor de vlucht naar Mexico City, dus ik hoef niet te haasten. Als ik aankom bij de gate besef ik weer dat blond haar niet zo normaal is als in Nederland en dat betekent: donkere ogen die me aanstaren alsof ik gouden haren op mijn hoofd heb. De enige blonde vrouw die ik tijdens het wachten zie, is een gezette, Mexicaanse vrouw met kort platinablond haar op hakjes en in veel te strakke kleding. Nice try!

Tijdens de lange vlucht van Londen naar Mexico City ben ik blij dat ik een stoel aan het gangpad heb, want op die manier kan ik mijn benen wat beter strekken, en naar de wc zonder er rekening mee te houden dat mensen naast me hun tafeltje hebben uitgeklapt en al hun hebben en houwen hebben uitgestald, of in slaap zijn gevallen en je dus óf over een vreemde heen moet kimmen óf je het een tijdje moet ophouden.

Om 19.30 plaatselijke tijd is het dan zover: estoy en Mexico! Ik ben heel benieuwd hoe het de komende weken zal zijn. Ik heb in ieder geval heel veel zin om me op de social media van het bedrijf te storten en er zoveel mogelijk uit te halen. Hopelijk kan ik daarnaast veel zien van Querétaro en de rest van het land. Ik houd jullie op de hoogte!

Saludos,?
Rowan

Meer weten over de werkvakanties van It’s Alive Travel?