William loves Kate

Aanstaande vrijdag is het zover. Prins William trouwt dan met zijn grote liefde Kate Middleton. Na een relatie van 11 jaar (!) gaan ze dan eindelijk trouwen.

Sinds de dood van prinses Dianain 1997, de moeder van prins William en Harry, zijn er niet veel bijzondere gebeurtenissen geweest binnen het Engelse Koninklijk Hof, daarom is Engeland nu extra blij met het huwelijk van prins William en Kate Middleton. De gekte is inmiddels al helemaal doorgeslagen.

Zo wordt het sprookjeshuwelijk op tv uitgezonden, van 11.15 tot 15.00 op Nederland 1. Veel media speculeren dat er wel 2 miljard mensen over de hele wereld zullen gaan kijken naar het huwelijk. Overigens lijkt me dit wel erg veel, dat betekent dat 1/3 van de wereldbevolking zal gaan kijken.

Ook worden prins William en Kate erg veel als reclameobject gebruikt. Zo verschijnen de hoofden van hen op taarten, souvenirs, ansichtkaarten, condooms en noem maar op. Een bedrijf wilde theekopjes van het paar maken, alleen in plaats van William met Kate op de kopjes te zetten, werd zijn broer, prins Harry op de kopjes gezet. Op de website stond zelfs dat kopers snel moesten zijn om zo’n kopje te bemachtigen, want ‘anders kunnen ze wel eens teleurgesteld worden wanneer de voorraad is uitgeput’.

Maar laten we het over de toekomstige bruid hebben, Kate Middleton. In tegenstelling tot de moeder van prins William is Kate niet van adel. Dat is opvallend want meestal trouwen prinsen in Engeland met het adellijk geslacht. 350 jaar geleden was het de laatste keer dat een prins van Engeland trouwde met een vrouw die niet van adellijke afkomst is.

Terwijl de mediahype over de rest van de wereld maar door gaat, maakt Engeland zich op voor het sprookjeshuwelijk in London. Ondertussen wordt Kate al vergeleken met prinses Diana. En hoe zit het hier in Nederland met de koninklijke familie? Deze maand was prinses Ariane voor het eerst naar school gegaan. Voorlopig dus nog geen sprookjeshuwelijken in Nederland, maar gelukkig hebben we een tv en kunnen we meegenieten van de ‘royal wedding’.

Liefs,

Ying

De afbeelding komt van deze site:
http://www.okmagazine.com/2011/03/lunchtime-lowdown-prince-william-kate-middleton-get-royal-comic-book/