How to deal with real gossip girls?

Mijn nummer één irritatie op de middelbare school? Roddels. Natuurlijk ben ik ook niet vies van nieuwtjes, maar puur dingen verzinnen voor de sensatie vind ik echt not done.

Over mij is er –obviously– ook genoeg te roddelen geweest op de middelbare school. Lucky for me, ben ik het type die zich daar nooit zoveel van aantrok , maar soms ging het zelfs voor mij te ver…

Zo ging er eens een roddel rond dat ik en mijn beste vriend met elkaar hadden gezoend. Op zich een geen-originele-dus-negeren roddel, maar het vervelende was dat mijn beste vriend al een relatie had en dit ook een vriendin van mij was (volg je het nog?).

Het ergste van dit alles: zij geloofde het! Dit legde natuurlijk behoorlijk wat druk op onze vriendschap, want zij wist ook niet wie ze moest geloven.

De oplossing? Confronteer degene ermee die de roddel de wereld in heeft geholpen. En al klinkt het raar: doe het publiekelijk! Of tenminste betrek degene erbij die ook last hebben van de roddel.

Zo plaats je de gossip girl in een onzekere positie en haar rode hoofd en stotterend antwoord verraden haar leugen. En als extra voordeel kan zij je woorden niet nog een keer verdraaien: iedereen heeft namelijk gehoord wat er écht is gezegd.

Voor de rest hou in gedachten dat als mensen je neer proberen te halen, dit alleen maar betekent dat je boven ze staat. Lekker links laten liggen dus; jij hebt wel betere dingen te doen met je leven!

XOXO 😉

Femke
www.youniqueblog.blogspot.com

P.s. Wat is de gekste roddel die jij ooit over jezelf hebt gehoord?